Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, ως υποψήφια να διεκδικήσει το Δήμο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Το κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη “Ανοιχτή Πόλη”, για να διαμορφωθούν όροι ευρύτερης συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων της πόλης της Θεσσαλονίκης με υποψήφια δήμαρχο την Κατερίνα Νοτοπούλου». «Το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε την προσπάθεια της δημοτικής παράταξης να διαμορφωθούν όροι προγραμματικής σύγκλισης με την παράταξη “Πρωτοβουλία” του Γιάννη Μπουτάρη, την παράταξη των Οικολόγων, καθώς και ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά στελέχη», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1988, έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  και έχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας.

Είναι μία ξεκάθαρα κομματική επιλογή για το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επί σειρά ετών, διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ήταν υποψήφια στη Α’ Θεσσαλονίκης, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Υπήρξε επίσης μέλος της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», και Εκπρόσωπος Τύπου για τις δημοτικές εκλογές του 2014.

Το 2016 έγινε προϊσταμένη του γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και στο δεύτερο ανασχηματισμό της κυβέρνησης  Τσίπρα διαδέχτηκε τη Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά στη θέση της Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης.