Παρόλο που είναι από τους πιο ανεξάρτητους τύπους του ζωδιακού κύκλου, και ενίοτε δείχνει επιπόλαιος και άστατος, ο Τοξότης ξέρει να αγαπά ουσιαστικά (η φωτογραφία είναι από μια από τις καλύτερες και πιο εμπορικές ταινίες του διάσημου Τοξότη παραγωγού και σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Ε.Τ. Ο εξωγήινος»)!

Μάλιστα δεν παραμένει σε μία σχέση αν δεν αγαπάει πραγματικά. Η αγάπη για τον Τοξότη στηρίζεται στην ελευθερία και στην αποδοχή. Είναι εκείνος, που θα σε αγαπήσει για αυτό που είσαι και θα σε αποδεχτεί με τα ελαττώματά  σου. Ενδέχεται κάποιες στιγμές να σε αμελεί ή να είναι ασυνεπής απέναντί σου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπά.

Εφόσον επιδεικνύει μια σταθερή δέσμευση, σε συμπεριλαμβάνει στα μελλοντικά του σχέδια, λαμβάνει υπόψιν τη γνώμη σου και επιλύει τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται μεταξύ σας, δεν έχεις λόγους να αναρωτιέσαι για τα συναισθήματά του.

Όταν ένας Τοξότης αγαπά, γίνεται ενθουσιώδης, είναι χαρούμενος και ακόμα πιο αισιόδοξος. Πιστεύει πως η αγάπη σας θα είναι καλύτερη από ότι έχετε φανταστεί. Ακόμη και αν νιώσει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς θα παλέψει τη σχέση. Απλά φρόντισε να μην τον πιέζεις, να μην του γκρινιάζεις και να δημιουργείς ένα ζεστό κλίμα στο σπίτι σας!

Αισιοδοξία και χαρά

Κατά τα λοιπά, σήμερα η Σελήνη στον Λέοντα, που κάνει τρίγωνο με τον Ήλιο και τον Δία στον Τοξότη, αυξάνει την αισιοδοξία μας, ανεβάζει τη διάθεσή μας και μας παρακινεί να πάρουμε ρίσκα, να τολμήσουμε πράγματα προκειμένου να αποκτήσουμε ότι λαχταρά η καρδιά μας.

Συναισθηματικά θα είμαστε πιο γενναιόδωροι και δοτικοί και θα θέλουμε να μοιραστούμε όμορφες στιγμές με πρόσωπα που αγαπάμε.

Περισσότερο ευνοούνται Λέοντες και Τοξότες, που δεν έχουν παρά να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται. Ακολουθούν Ταύροι, Σκορπιοί, Υδροχόοι, Δίδυμοι, Παρθένοι και Ιχθύες, που θα πρέπει να κυνηγήσουν αυτό που θέλουν, ενώ Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι θα έχουν επιτυχία στις επιδιώξεις τους εφόσον λειτουργήσουν με γενναιοδωρία.