Αρχίζεις την ημέρα σου και νιώθεις στρεσαρισμένη και πιεσμένη χωρίς να ξέρεις τι φταίει. Όσο και αν στην καθημερινότητα μπορείς να ελέγξεις κάποια ελάχιστα πράγματα, πολλά άλλα επηρεάζουν τη διάθεσή σου, και είναι πιθανό ότι αγχώνεις και μόνη σου τον εαυτό σου, οπότε για αρχή φρόντισε να βρεις πως το καταφέρνεις αυτό και άλλαξέ το.

Λέξη κλειδί για αρκετά ζητήματα είναι η έλλειψη χρόνου, που γεννά άλλα προβλήματα, πχ. πρωινό ξύπνημα με αργοπορία, ακαταστασία στο σπίτι, κακή διατροφή επειδή δεν μαγειρεύεις και τρως συνέχεια έτοιμο φαγητό.

Αν αργείς στην δουλειά επειδή δυσκολεύεσαι να ξυπνήσεις στην ώρα σου και με το που ανοίγεις τα μάτια σου μετράς καθυστέρηση στον χρόνο που χρειάζεσαι για να ετοιμαστείς, φυσικό είναι να παραλείψεις το πρωινό και να τρέχεις για να προλάβεις. Φρόντισε από απόψε το βράδυ να μην ξενυχτάς άνευ λόγου και αιτίας. Προετοίμασε τον εαυτό σου για ύπνο. Κλείσε την τηλεόραση μια –δυο ώρες πριν κοιμηθείς και κάνε ένα ζεστό μπάνιο ή διάβασε ένα βιβλίο. Επίσης, ετοίμασε τα ρούχα σου και ότι άλλο σου χρειάζεται από το προηγούμενο βράδυ, και άφησέ τα σε ένα σημείο, ώστε να μην ψάχνεις την τελευταία στιγμή το καλσόν, που κομποζάρεται με το φόρεμα που επέλεξες να βάλεις στο γραφείο κ.ο.κ.

Υπάρχουν κάποια πράγματα, δουλειές που πρέπει να γίνουν, ενδεχομένως και άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεσαι που σε αγχώνουν διαρκώς, και έτσι μπαίνεις σε φαύλο κύκλο και απελπίζεσαι. Πάψε να αναβάλεις συνεχώς κάτι που πρέπει να γίνει, καθώς αυτή η συμπεριφορά σου μεγεθύνει και άλλο το άγχος σου και η σχετική λίστα στο πέρασμα των ημερών μάλλον μακραίνει.

Συνειδητοποίησε ότι κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του αλλά και ότι κανένα πρόβλημα δεν λύνεται δια μαγείας στην πραγματική ζωή. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και να σκεφτείς εστιάζοντας σε κάθε τι που σε απασχολεί ξεχωριστά.

Η σωστή αναπνοή βοηθάει αρκετές φορές να χαλαρώσεις. Κλείσε τα μάτια σου, χαλάρωσε τους μύες του προσώπου σου και σκέψου κάτι ευχάριστο πριν ασχοληθείς με το συγκεκριμένο ζήτημα. Αρκετούς τους βοηθά η βόλτα για να βάλουν σε σειρά τη σκέψη τους.

Έτσι ή αλλιώς η φύση και ο χρόνος εκτός σπιτιού μάς βοηθά να αποφορτιστούμε ελαφρώς και να ξαναδούμε ένα ζήτημα με μια άλλη ματιά. Αν δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις μια μικρή απόδραση, φρόντισε να αλλάξεις τη διαδρομή που ακολουθείς συνήθως ώστε να περάσεις δίπλα από τη θάλασσα ή μέσα από το πάρκο της γειτονιάς σου. Επίσης, μπορείς να γευματίσεις στη βεράντα ή στον κήπο και όχι μέσα στο σπίτι. Ο ήχος της θάλασσας, το πράσινο σε δέντρα και φυτά, μας γαληνεύουν και μας ηρεμούν.

Η άθληση ακόμη και αν αφορά ένα απλό περπάτημα, που γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, σε βοηθάει να αποβάλλεις το άγχος, και σου προσφέρει ενέργεια.

Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να βγεις έξω. Φρόντισε να διαμορφώσεις το περιβάλλον του σπιτιού σου με τρόπο που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Δοκίμασε να βάλεις φυτά στο μπαλκόνι σου ή και στο εσωτερικό του σπιτιού σου.

Παράλληλα προμηθεύσου  αρωματικά έλαια ώστε να αφυπνίσεις τις αισθήσεις σου, κάτι που μας βοηθά, καθώς τα αρώματα έχουν την ικανότητα να σε ταξιδεύουν.

Κομβική για την καλή μας διάθεση είναι η υγιεινή διατροφή  οπότε δημιούργησε τις συνθήκες ώστε να τρέφεσαι σωστά και να παίρνεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά,  που απαιτεί ο οργανισμός σου. Εσύ ενδεχομένως γνωρίζεις και άλλους τρόπους για να ηρεμήσεις. Ακόμη το σκέφτεσαι!