Σε σχέδιο της κυβέρνησης με στόχο τους πολιτικούς της αντιπάλους κι ειδικότερα το Κίνημα Αλλαγής αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν επιχειρεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην υπόθεση με το βούλευμα για το C4i.

Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, το σχέδιο υπηρετείται από ένα παραθεσμικό σύστημα και κυβερνητικές συμμαχίες. «Πως είναι δυνατόν από τη μία να ανοίγουν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων με βάση απλές μαρτυρίες και να μην γίνεται τίποτα όταν υπάρχει εισήγηση εισαγγελέα για ευθύνες πρώην υπουργών της περιόδου διακυβέρνησης από τη ΝΔ;» διερωτήθηκε η κ. Γεννηματά.

Πρόσθεσε ότι είναι φανερό ότι υπάρχουν συμμαχίες και στον χώρο της Δικαιοσύνης που βοηθούν την κυβέρνηση να εξοντώσει τους πολιτικούς αντιπάλους της.

«Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει προ καιρού αρχίσει και εφαρμόζεται σχέδιο διαχείρισης της επερχόμενης ήττας», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σχέσεις με «καραμανλικά στελέχη» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το γεγονός ότι στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή αποδεικνύει τη σχέση τους. Είναι μεγάλη η προσπάθεια που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια να καλύψουν τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή, δηλαδή της κυβέρνησης που μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο θέμα Δημοκρατίας στη χώρα».

«Προσπαθούν όλα να τα ρίξουν στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ και να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες» είπε η Φώφη Γεννηματά, ενώ σε ότι αφορά το κοινό ανακοινωθέν Εκκλησίας της Ελλάδος – Πολιτείας, η κα Γεννηματά είπε ότι «στο όνομα της προόδου και της Αριστεράς ο πρωθυπουργός κατάφερε να δημιουργήσει μια ακόμη θεσμική κρίση, καθώς αναστάτωσε τους ιερείς δίχασε τον κλήρο και δημιούργησε πρόβλημα με το Φανάρι. Μέχρι σήμερα δεν έχει λύσει κανένα θέμα. Τα ανοίγει όλα αλλά δεν τα λύνει».

Για την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην διεκδικήσει ξανά τον δήμο Θεσσαλονίκης, η κ. Γεννηματά είπε πως «αν επιβεβαιωθεί θα συζητήσουμε για το τί θα πράξουμε και θα επιλέξουμε. Έτοιμη λύση δεν υπάρχει», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως αποτελεί παρακολούθημά και στηρίζει στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.