Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν χθες την προφυλάκιση των τριών κατηγορούμενων για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Οι ίδιοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, όμως δεν έπεισαν.

Σήμερα έσπασαν τη σιωπή τους και οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι δεν είχαν πει λέξη στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψη τους.

Ο γιος της γνωστής αστρολόγου υποστήριξε ότι ταξίδεψε στο Εκουαδόρ μόνος του για να κλείσει εμπορική συμφωνία, η οποία αφορούσε προμήθεια κακάο.

Και οι άλλοι δυο ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης που τους αποδίδει το κατηγορητήριο. Μάλιστα, ζήτησαν από την ανακρίτρια να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών τους, ώστε να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε με τη συμβολή της αμερικανικής DEA και των αρχών του Εκουαδόρ και της Αυστραλίας.

Ήδη έχουν εντοπιστεί 382 κιλά κοκαΐνης στο σκάφος που χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση και αναζητούνται αλλά 200 κιλά. Τα κέρδη του κυκλώματος από αυτές τις ποσότητες υπολογίζονται στα 11 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ στην Ελλάδα με δικαστική διάταξη μπήκαν στο κύκλωμα και δύο μυστικοί αστυνομικοί.

Πηγή: Star