Κύμα ρευστοποιήσεων σαρώνει τις τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ακολουθώντας τις διεθνείς αγορές οι μετοχές των τραπεζών μπαίνουν στο «στόχαστρο» των πωλητών.

Ο γενικός δείκτης κατρακυλά στις 2,56% και διαμορφώνεται στις 601,36 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 22,14 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες κατά 5,50%, σε μια εβδομάδα έχει καταγράψει απώλειες 11,71% ενώ σε 6 μήνες οι απώλειες ανέρχονται σε 50,51%.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Alpha Bank (-7,66%) και ακολουθούν η τράπεζα Πειραιώς -3,76%, η Eurobank -3,62%, η Εθνική -2,87% και η Attica -1,32%.

Η UBS για τις τράπεζες

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών τις για την μετοχική τιμή δύο ελληνικών τραπεζών προέβη η ελβετική επενδυτική τράπεζα UBS.

Συγκεκριμένα η UBS υποβάθμισε την τιμή στόχο για την μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ-7,66% στα 1,43 ευρώ από 2 ευρώ και της Eurobank στα 0,55 ευρώ από 0,97 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση της MSCI να αφαιρέσει από τον βασικό δείκτη για την Ελλάδα τρεις ελληνικές τράπεζες και να τις μεταφέρει σε εκείνον της μικρής κεφαλαιοποίησης, οι επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν για μεγάλες εκροές.

Στα ύψη τα ομόλογα

Επιδείνωση σημειώνουν τα ελληνικά ομόλογα και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτήν των ιταλικών.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο της τάξης του 2,4% και διαμορφώνεται στο 4,67% , στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η εκτόξευση της απόδοσης του 5ετούς ελληνικού ομολόγου η οποία διαμορφώνεται στο 3,605% με άνοδο 3,2% και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Οκτωβρίου.

Την ανιούσα ακολουθούν και οι αποδόσεις των ιταλικών. Σήμερα η απόδοση του 10ετους καταγράφει άνοδο εννέα μονάδων βάσης ή 1,9%, στο 4,66%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από