Δεν πρόκειται να υπάρξουν «κακές εκπλήξεις» ήταν η απάντηση  του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον ελληνικό προϋπολογισμό σε συνέντευξη Τύπου μετά το έκτακτο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Ο Π. Μοσκοβισί δεν παρέλειψε να σημειώσει ωστόσο ότι: «Δεν μπορούμε να προδικάσουμε από σήμερα αυτά που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Υπομονή». Σχολίασε δε ότι από μόνο του ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο είναι ένα «γεγονός», μια «καλή είδηση».

«Η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι πολύ θετική. Μην περιμένετε κακές εκπλήξεις στην έκθεση. Δεν θα υπάρχουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα της συνεδρίασης της Δευτέρας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι ανάμεσα στις χώρες που έχει λάβει γράμμα από την Επιτροπή σχετικά με τον προϋπολογισμό της. «Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και θα εκπληρωσει τις δεσμεύσεις της για το επόμενο και τα επόμενα έτη έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει πραγματικά ένα ‘success story’ στο μέλλον», κατέληξε.