Με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την ένταση που επικράτησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής όταν  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι.

Τόνισε ότι «η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες», χαρακτηρίζοντας τους νέους που προπηλάκισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό».

Συγκεκριμένα, οι Κώστας Γαβρόγλου, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας, Παναγιώτης Ρήγας, Θ. Δρίτσας, Αν. Καββαδία και Νίκος Φίλης, προπηλακίστηκαν από νεαρούς, οι οποίοι δεν τους επέτρεψαν να καταθέσουν στεφάνι και να μπουν στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού. Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό. Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στον φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας».

Στην επέτειο του Πολυτεχνείου, αναφέρθηκε και ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας ότι «η φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα. Ενός αγώνα του οποίου τα μηνύματα είναι διαχρονικά».

Συνέχισε λέγοντας πως «πολύ περισσότερο που στην εποχή μας κάποιοι εμφανίζονται νοσταλγοί της δικτατορίας και έχουν το θράσος ακόμα και μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο να μιλάνε με κολακευτικά λόγια για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Βαδίζουμε, λοιπόν, στο δρόμο του Πολυτεχνείου, στο δρόμο των συνθημάτων του, στο δρόμο της διεύρυνσης της Δημοκρατίας ενάντια σε κάθε είδους φασισμό, ρατσισμό. Σε έναν αγώνα ο οποίος είναι διαρκής».

Και καταλήγει: «Συνεχίζουμε, λοιπόν, με τα συνθήματα του Πολυτεχνείου».