Λίγες μέρες έμειναν για τη στιγμή που η Ελληνική Εθνική Αποστολή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα συναντήσει ομάδες από όλον τον κόσμο στον Παγκόσμιο Τελικό WRO™ 2018, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης και θα μετρήσει τις δυνάμεις της σε διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας σε συναρπαστικές προκλήσεις ρομποτικής.

Οι μαθητικές ομάδες του 10ου Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™ οι οποίες διακρίθηκαν αποτελούν τη 12μελή ελληνική αποστολή της ερχόμενης Ολυμπιάδας Ρομποτικής. Η Εθνική αποστολή προέκυψε την 1η Ιουλίου 2018, στον Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018, ο οποίος έγινε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα.

Το φετινό ευφάνταστο θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ έχει τίτλο «Food Matters» εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα με ρομποτάκια. Παιδιά και νέοι από εξήντα χώρες του κόσμου, έχουν δώσει ραντεβού για να συναγωνιστούν, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την καλλιέργεια τροφίμων, τη διατροφή και τη σίτιση. Με οδηγό τον Στόχο των Ηνωμένων Εθνών για Βιώσιμη Ανάπτυξη «Zero Hunger», τα παιδιά δίνουν λύσεις με καινοτόμους τρόπους βελτίωσης της διατροφικής αλυσίδας και συμβολής στην εξάλειψη της πείνας και πενίας στον πλανήτη.