Πέθανε σε ηλικία 80 ετών, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Κώστας Βρεττάκος μετά από προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν από καιρό. Τελευταία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο Κώστας Βρεττάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Προερχόταν από οικογένεια καλλιτεχνών, μιας και ήταν γιος του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου. Από πολύ νωρίς τον γοήτευσε ο κινηματογράφος και η τέχνη, στην οποία ποτέ δεν αφοσιώθηκε αποκλειστικά.

Αν και σπούδασε κινηματογράφο στην Ελλάδα και την Ιταλία, παράλληλα εργαζόταν ως επιμελητής εκδόσεων, παραγωγός διαφημιστικών ταινιών και περιστασιακά ως δημοσιογράφος. Στα χρόνια της δικτατορίας υπήρξε μάλιστα μεταφραστής λαϊκών μυθιστορημάτων και φωτογράφος εγκυκλοπαιδειών.

Τις πρώιμες λογοτεχνικές συνεργασίες με την «Επιθεώρηση Τέχνης» και εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές το 1971 και 1977 με τον τίτλο «Ανάριθμα».

Χωρίς να εγκαταλείψει την φωτογραφική του δραστηριότητα, από το 1977 ασχολήθηκε ξανά με τον κινηματογράφο γυρίζοντας ως το 1987 μια σειρά από ταινίες. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν «Το στρώμα της καταστροφής» (1980) και «Τα παιδιά της Χελιδόνας» (1987). Παράλληλα, χάρη στη μακροχρόνια φωτογραφική του συνεργασία με την Εμμανουέλα ντε Νόρα οδήγησε στην ίδρυση του εκδοτικού οίκου «Τρία Φύλλα».

Από το 1990 εγκατέλειψε πάλι τις εκδόσεις, τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο και ασχολήθηκε με την πολιτική διαχείριση της ελληνικής κινηματογραφίας αρχικά ως ειδικός σύμβουλος Κινηματογραφίας του Υπουργείου Πολιτισμού (1989), σε συνέχεια ως πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (1991-1998) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Eurimages, στο Συμβούλιο της Ευρώπης (1991-2006).

Το 2016 τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο του «Ασκήσεις περιέργειας» (εκδ. Ποταμός, 2016).