Το παιδί Σκορπιός, είναι από τα πιο απαιτητικά παιδιά του ζωδιακού κύκλου, καθώς είναι αρκετά εσωστρεφές, πολύ ευαίσθητο, διαισθητικό, συμπονετικό και δεκτικό. Ευτυχώς είναι και διερευνητικό και ευφυές (στη φωτό είναι μια ακόμη εκπρόσωπος του ζωδίου η Τζόντι Φόστερ στο φιλμ «Ανήλικοι ριφιφήδες» του Αλαν Πάρκερ, με τους Σκοτ Μπάιο και Τζον Κάσιντι).

Το βλέμμα του αινιγματικό και βαθύ σκανάρει το πρόσωπό σας, τις εκφράσεις σας και τα συναισθήματά σας και βλέπει πέρα από αυτό που του λέτε, κάτι που το βοηθάει να πλουτίζει τον ψυχικό του κόσμο αλλά και το βαραίνει καθώς μπορεί να επηρεαστεί η διάθεσή του από εξωτερικούς παράγοντες. Για να καταφέρει να ελέγξει αυτή την υπερευαισθησία που το διακατέχει καλό είναι να ενθαρρύνετε το παιδί να μοιράζεται τις σκέψεις και να εκφράζει τα συναισθήματά του κυρίως να εκλογικεύει τα συναισθήματά του, χωρίς ενοχές εάν πρόκειται για κάτι πιο σκοτεινό παράδειγμα για θυμό ή ζήλια προς το αδερφάκι του. Παίξτε ή συζητήστε και βοηθήστε το να ελευθερώσει το δημιουργικό δυναμικό του, μέσω ίσως και της τέχνης.

Έτσι ή αλλιώς το σκορπάκι από νωρίς αναζητεί να βρει την αλήθεια για τον εαυτό του και τη ζωή. Όταν θέλετε κάτι πρέπει να το ζητάτε με ευθύτητα, και σαφήνεια, αφού η αμφισημία το εκνευρίζει και τυχόν πλάγια οδός το βάζει σε πειρασμό να δοκιμάσει τα όριά σας, δεδομένου ότι καταλαβαίνει τις αδυναμίες σας.

Διαθέτει διεισδυτική σκέψη και μεγάλες δυνατότητες εμβάθυνσης. Το γοητεύει ότι είναι κρυμμένο και δυσεπίλυτο. Μελετά προσεκτικά τα μαθήματα που το ενδιαφέρουν ή του κεντρίζουν την προσοχή και διαπρέπει σ’ αυτά. Από εσάς εξαρτάται να κατανοήσει τη σημασία του να μελετά και τα υπόλοιπα μαθήματα.

Έχει πολύ καλές επιδόσεις σε δραστηριότητες ή αθλήματα που απαιτούν θέληση και αγωνιστική διάθεση. Έλκεται από ιστορίες που απαιτούν εξιχνίαση και ερευνητικά παιχνίδια (όπως παζλ, συναρμολογούμενα κ.ο.κ.) αλλά και τα ανεξήγητα της φύσης. Έχει ανάγκη να ξεπερνάει τον εαυτό του, οπότε έχει σημασία να το κατευθύνετε σε στόχους που θα του ανοίγουν νέους ορίζοντες και θα θέλει πολύ να τους ολοκληρώσει, αξιοποιώντας αυτοπειθαρχία, θέληση, υπομονή, επιμονή, κοφτερό και αναλυτικό μυαλό.

Να θυμάστε ότι τίποτα γι’ αυτό το παιδί δεν είναι αυτονόητο, ακόμη και η εμπιστοσύνη προς τους γονείς του, που υπεραγαπά, κερδίζεται, όπως κερδίζεται η αγάπη ή η φιλία του.  Χρειάζεται σταθερότητα στον τρόπο που ο γονιός θα περάσει στο παιδί τις αξίες του, αλλιώς αμφισβητείται.

Το σκορπάκι χρειάζεται την ταύτιση και τη σύνδεση σε βάθος για να λειτουργήσει. Δείξτε του με λόγια, αλλά και χάδια και αγκαλιές την αγάπη σας, αφού η σωματική επαφή δεν το χαλάει και δεν το κακομαθαίνει είναι τρόπος έκφρασης γι’ αυτό το παιδί.

Φροντίστε να κοινωνικοποιηθεί. Να μάθει να συνδιαλέγεται με τους άλλους, να βρίσκεται με φίλους με τους οποίους να μοιράζεται ενδιαφέροντα, δραστηριότητες και τα συναισθήματά του. Διδάξτε του το σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις απόψεις των άλλων και την αξία της συγχώρεσης, αφού οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι.

Το σεξουαλικό του ένστικτο είναι ισχυρό και ενδέχεται να εκδηλωθεί πρώιμα. Οπότε φροντίστε να μην το συνδυάσει με ενοχές και στρεβλώσεις.

Εν ολίγοις διαφυλάξτε την παιδικότητά του, δημιουργήστε ένα περιβάλλον αρμονικό και ισορροπημένο γεμάτο αγάπη και ενδιαφέροντα, χαρά και ανεμελιά, ώστε να νιώσει ασφαλές  και να μπορέσει να εκφραστεί και να μη μεγαλώσει… σηκώνοντας στις πλάτες του βάρη που δεν του αναλογούν, να  ζήσει την παιδική του ηλικία και να αναπτύξει την προσωπικότητά του και τα ταλέντα του.

Κάποια όνειρα εκπληρώνονται

Κατά τα λοιπά σήμερα Τρίτη 6/11, το τρίγωνο Ήλιου στον Σκορπιό με- Ποσειδώνα στους Ιχθείς, μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να μοιραστούμε όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας, ενώ φέρνει στην επιφάνεια συναισθήματα, επιθυμίες και όνειρα, τα οποία με λίγη τύχη μπορούμε να τα εκπληρώσουμε. Ευνοούνται κυρίως οι Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί Αιγόκεροι και Ιχθύες.