Ανατροπές που κανείς δεν περιμένει, έχει η υπόθεση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα Βούλας. Οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν το «σκοτεινό» παρελθόν του 46χρονου, τόσο εδώ στην Ελλάδα όσο και στην Αυστραλία.

Κι ενώ τις πρώτες ημέρες όλοι πίστευαν ότι η δολοφονία του μπορεί να σχετίζεται με νονούς της νύχτας και να συνδέεται με τον κύκλο αίματος που έχει ανοίξει εδώ και χρόνια, ήρθε μια άλλη συνταρακτική αποκάλυψη να αλλάξει τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ερευνά αν πίσω από το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Μακρή κρύβονται παιχνίδια πολλών χιλιάδων ευρώ σε παράνομο διαδικτυακό στοίχημα. Ο δολοφονηθείς μάλιστα φέρεται να είναι και ιδιοκτήτης τέτοιας εταιρείας με έδρα σε πόλη του εξωτερικού. Ερευνούν αν ο Μακρής είχε αθετήσει κάποια συμφωνία ή αν χρωστούσε πολλά χρήματα.

Ψάχνουν λογαριασμούς και κινήσεις που έκανε ο Μακρής ώστε να διαπιστώσουν αν τζόγαρε μεγάλα χρηματικά ποσά, πολλών φανατικών παικτών από την Αττική αλλά και την Μύκονο, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα παράνομου στοιχήματος, η οποία έχει έδρα σε χώρα του εξωτερικού, πιθανότατα στην Ασία. Αν συμβαίνει αυτό τότε μπορεί να έπαιξε πολλά χρήματα, να τα έχασε και να μην μπορούσε να τα αντικαταστήσει. Ενδεχομένως να ξεκίνησαν οι απειλές που τελικά οδήγησαν στην εκτέλεσή του στη Βούλα.

Όπως αναφέρουν πηγές από άτομα που είχαν επαφές και σχέσεις με τον Αυστραλό, ο υπερβολικός πλούτος και η πολυτελή ζωή του η οποία ήταν εμφανέστατη από τις εξόδους και τις διακοπές του, μέχρι και τα πανάκριβα sport αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούσε, δεν ήταν από την επαγγελματική του δραστηριότητα στην εταιρεία ιδιωτικής ασφαλείας αλλά από τον παράνομο τζόγο με στοιχήματα!

Ο Μακρής κυρίως έπαιζε αγώνες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με τεράστιες αποδόσεις (σύμφωνα με τις πηγές υπήρχαν εγγυήσεις ότι ήταν στημένοι αγώνες) και φυσικά τα ποσά από τα στοιχήματα πολλαπλασιάζονταν.

Θα φύγει;

Εν τω μεταξύ, έτοιμη να μετακομίσει στην Αυστραλία με τα παιδιά της δηλώνει η Βικτώρα Καρύδα, η σύζυγος του δολοφονημένου Γιάννη Μακρή. Το γνωστό μοντέλο εκφράζει φόβους για τη ζωή της και των δικών της ενώ από την αρχή δηλώνει ότι ουδέποτε ο άνδρας της εξέφρασε φόβους, ούτε ότι απειλείται η ζωή του.

Χθες έγινε η κηδεία του 46χρονου με την Καρύδα να έχει καταρρεύσει/

 

 

Βίντεο - ντοκουμέντο

Ενα βίντεο - ντοκουμέντο δημοσιεύει η Καθημερινή. Όπως προκύπτει από το βίντεο η ένοπλη επίθεση την περασμένη Τετάρτη έγινε τη στιγμή που ο 46χρονος βγήκε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο μαύρο Smart που ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω. Είχε μόλις καθίσει στη θέση του οδηγού όταν ο δολοφόνος πλησίασε –τρέχοντας– το παράθυρο του συνοδηγού και άρχισε να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα. Ο δολοφόνος είχε καλύψει το πρόσωπό του με μαύρο καπέλο τζόκεϊ, φορούσε ένα δίχρωμο σπορ μπουφάν, καθώς επίσης μαύρο παντελόνι και παπούτσια. Προκύπτει ακόμα ότι ο δράστης χρησιμοποίησε πιστόλι με σιγαστήρα, ώστε η επίθεση εναντίον του 46χρονου να μη γίνει άμεσα αντιληπτή από περίοικους.

Η σκηνή του φόνου διήρκεσε μόλις 5 δευτερόλεπτα. Ο Μακρής αμέσως μόλις δέχθηκε τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε από το Smart και προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Ωστόσο, εκείνος τον ακολούθησε και από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου συνέχισε να τον πυροβολεί. Ο Γ. Μακρής δεν πρόλαβε να κάνει περισσότερα από 3 -4 βήματα, πριν πέσει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, όπου κατέληξε.