«Ουδείς βουλευτής της αντιπολίτευσης παρευρέθη σήμερα στην ενημερωτική συνάντηση, για την πρόοδο του έργου κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο.

Ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης είχε απευθύνει πρόσκληση στους βουλευτές Αχαΐας και Ηλείας όλων των κομμάτων της Βουλής, πλην Χρυσής Αυγής.

Όμως παρέστησαν για να ενημερωθούν μόνο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «η απουσία, με διάφορα προσχήματα, όλων των βουλευτών της αντιπολίτευσης καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό πως το ενδιαφέρον τους για την εξέλιξη του έργου είναι προσχηματικό καθώς όπως αποδεικνύεται στην πράξη αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι να ανακυκλώνουν (στην Βουλή και μέσω του Τύπου), έωλες κατηγορίες για τις εργολαβίες και τους μειοδότες.

Γιατί είναι πρωτοφανές ο αρμόδιος υπουργός να τους προσκαλεί για να τους ενημερώσει, λεπτομερώς, για όλες τις φάσεις ενός εμβληματικού, για την περιφέρεια τους, έργου και αυτοί για μικροπολιτικούς λόγους να μην προσέρχονται στην συνάντηση.

Ο κ Σπίρτζης είχε προσκαλέσει συγκεκριμένα :

– Από την Ηλεία τους κ.κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα (Ν.Δ) και Γιάννη Κουτσούκο (Δημοκρατική Συμπαράταξη).

– Από την Αχαΐα τους κ.κ. Ανδρέα Κατσανιώτη (Ν.Δ), Ιάσωνα Φωτήλα (Ν.Δ), Θεόδωρο Παπαθεοδώρου (Δημοκρατική Συμπαράταξη) και Νικόλαο Καραθανασόπουλο (ΚΚΕ).

Δεν προσκλήθηκε, εκ παραδρομής, στην σημερινή ενημερωτική συνάντηση ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος και το υπουργείο ζήτησε συγγνώμη από τον βουλευτή .

Πρό ολίγων εβδομάδων είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τότε οι κ.κ. Τζαβάρας, Κατσανιώτης και Κουτσούκος είχαν καταγγείλει ότι δεν προσκλήθηκαν. Σήμερα όμως παρότι εκλήθησαν, δεν προσήλθαν.

Οπως σημειώνει το υπουργείο Υποδομών Πρόκειται για μία τρανταχτή απόδειξη της αδιαφορίας τους για την εξέλιξη του έργου, η οποία πιστοποιείται κι από το γεγονός ότι το 2013 είχαν ψηφίσει την εξαίρεσή του, από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού.