Δεν έφτανε η επίσημη αλβανική πολιτεία που προσβάλλει τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα μη δίνοντας τη σορό του για να γίνει η κηδεία του, τώρα και ακραίοι Αλβανοί προκαλούν ακόμη περισσότερο.

Θέλοντας να υποβαθμίσουν την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σύμφωνα με το Star, προκαλούν και προσβάλλουν μέσα από ένα νέο βίντεο στο οποίο βάζουν στην ίδια μοίρα Αλβανούς κακοποιούς και τον 35χρονο Βορειοηπειρώτη.

Παίζουν με τον πόνο οικογενειών που έχουν χάσει τα παιδιά τους και επιχειρούν να συγκρίνουν υποθέσεις που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Για να εξυπηρετήσουν την προπαγάνδα τους βάζουν στο ίδιο τσουβάλι  βαρυποινίτες και κακοποιούς με την εκτέλεση του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Γράφουν: Μόνο τα τελευταία 10 χρόνια οι αρχές έχουν εκτελέσει 12 άοπλους Αλβανούς μόνο και μόνο επειδή πέρασαν παράνομα τα σύνορα.

Αναρτούν λίστα με όλους τους Αλβανούς που έχουν χάσει υποτίθεται τη ζωή τους στη χώρα μας άδικα όπως λένε .Μια από τις περιπτώσεις; Η υπόθεση του βαρυποινίτη Ίλια Καρέλι

«Να μου το είχαν σκοτώσει το παιδί με μια σφαίρα θα ήταν καλύτερα  αλλά αυτά τα βασανιστήρια που του κάνανε εγώ δεν τα ξεχνώ ,μέχρι να πεθάνω» ξέσπασε η μητέρα του. Υποβάλλουν μια μάνα 4 χρόνια μετά τον  θάνατο του γιου της σε ένα μαρτύριο να ξαναφέρει στη μνήμη της όσα έζησε ο γιος της. Εκμεταλλεύονται αδίστακτα τον πόνο της.

Ο Αλβανός κρατούμενος Ιλία Καρέλι,  είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ τον άτυχο σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη με τρεις μαχαιριές στις φυλακές Μαλανδρίνου το 2014.

Ως εκδίκηση οι υπόλοιποι σωφρονιστικοί τον βασάνισαν μέχρι θανάτου με αποτέλεσμα λίγο καιρό μετά να βρεθεί νεκρός μέσα στο κελί απομόνωσης στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.

Τα ελληνικά Δικαστήρια επέβαλλαν  σε 12 σωφρονιστικούς υπαλλήλους ποινές κάθειρξης από 5 έως 7 έτη.

Συγκινητικό κύμα συμπαράστασης

Την ώρα που ακραίοι Αλβανοί προσπαθούν πως και πως να υποβαθμίσουν την εκτέλεση του Κωνσταντίνου δημιουργείται ένα συγκινητικό κύμα συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο.

Στο Ρέθυμνο τίμησαν τη μνήμη του Βορειοηπειρώτη με ένα συλλαλητήριο στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη. Στην Κύπρο οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, της ομάδας που έχει ως χρώμα της το μπλε της γαλανόλευκης και το κίτρινο από τη βυζαντινή σημαία της ορθοδοξίας, ύψωσαν πανό το οποίο έγραφε Κωνσταντίνος Κατσίφας Αθάνατος. Ενώ το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του Βορειοηπειρώτη και στην  Ελληνική Πατριωτική Ένωση  Σικάγου.

Οργή και πόνος

Η μητέρα του άτυχου Κατσίφα, κλαίει και οδύρεται ζητώντας να της δώσουν το παιδί της να το θάψει. Οι αλβανικές αρχές κωλυσιεργούν βασανίζοντας έτσι τους συγγενείς του 35χρονου.

Χθες, μετά το μνημόσυνο η κα Βασιλική Κατσίφα ξέσπασε λέγοντας: «Ο Κωνσταντίνος μου θα μείνει ήρωας! Και θα γίνω μια μάνα σκληρή. Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα παιδιά μου. Για τον λεβέντη μου για το παλικάρι μου που μου το έφαγαν. Μου το φαγαν οι αλήτες οι Αλβανοί. Οι αλήτες! Θέλω να προστατεύσετε τα δικαιώματά μας. Όλο τον χειμώνα μας ανοίγουν τα σπίτια. Θα τα πω Γιάννη μου», είπε μιλώντας στον σύζυγό της που προσπαθούσε να την ηρεμήσει. «Να δικαιωθεί το παιδί μου. Ο λεβέντης μου! Αγαπούσε το χωριό του! Αγαπούσε την Βόρεια Ήπειρο», είπε η κα Βασιλική Κατσίφα.

«Εγώ ένα θέλω: να μου έρθει το γρηγορότερο εδώ. Γιατί το κρατάνε;» ανέφερε χτες μπροστά στις κάμερες η μητέρα σπαράζοντας, η οποία όπως έχει δηλώσει θέλει απλά να να θάψει το παιδί της.

«Θέλω να δικαιώσω το παιδί μου» λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα. «Δεν έκανε τίποτα, έβαλε πέντε σημαίες στο χωριό».