Για την επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, δύο αστυνομικοί στην περιοχή του Ρέντη, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου έξω από καταυλισμό Ρομά, μίλησε ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε ότι «ο ένας εκ των επιβαινόνταν αναγνώρισε τον έναν αστυναμικό, ο οποίος στο παρελθόνς τον είχε συλλάβει και τον είχε οδηγήσει στη φυλακή. Τότε του επιτέθηκε και σε βοήθεια του έφτασαν και Ρομά από τον καταυλισμό, οι οποίοι επιτέθηκαν με κομμάτια από μάρμαρο στους δύο αστυνομικούς και τους τραυμάτισαν».

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε ότι δε λειτουργούσε ο ασύρματος του περιπολικού για να καλέσουν σε βοήθεια οι αστυνομικού και τελικά ο ένας από αυτούς κατάφερε να επικοινωνήσει με το κέντρο μέσω κινητού.

Υπενθυμίζεται ότι έξι άτομα επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς και τους τραυμάτισαν, όταν οι τελευταίοι σταμάτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες προκειμένου να το ελέγξουν, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κηφισού, στου Ρέντη, έξω από καταυλισμό Ρομά.

Οι αστυνομικοί φέρουν τραύματα σε χέρια και κεφάλι.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μέχρι τώρα έχουν γίνει έξι συλλήψεις.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες με τους τραυματισμούς των αστυνομικών, μετά την επίθεση που δέχθηκαν με πέτρες και μάρμαρα.

Διαβάστε επίσης

Χτύπησαν με μάρμαρα αστυνομικούς που τους σταμάτησαν για έλεγχο (φωτό)