Πορεία πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας εργατικά σωματεία στο πλαίσιο 24ωρης διακλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει εργαζόμενοι απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι διαδηλωτές με κεντρικό σύνθημα «η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Χαυτεία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τον ΣΕΒ και τη Βουλή.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Τα σωματεία διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και της νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επαναφορά μισθών-ημερομισθίων στα επίπεδα των συμβάσεων πριν τα μνημόνια, κατάργηση των μνημονιακών νόμων για τον ΟΜΕΔ, επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, μείωση του χρόνου εργασίας κ.ά.».

Και προσθέτουν: «Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «επαναφορά» των ΣΣΕ και αύξηση του κατώτατου μισθού».