Δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Forthnet υπέβαλαν από κοινού την περασμένη Παρασκευή οι Vodafone και Wind, ενώ άγνωστο παραμένει τί έχει πράξει ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή φερόταν να ενδιαφέρεται για την εταιρεία.

Η διαδικασία για την πώληση της Forthnet ξεκίνησε πέρσι τον Νοέμβριο από τις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Alpha και Εθνική) με σύμβουλο τη Nomura International. Ωστόσο, απομένει να φανεί αν και αυτός ο γύρος της προσπάθειας θα καταλήξει σε αποτέλεσμα, δεδομένου ότι πρόκειται για δύσκολη υπόθεση, εξαιτίας του σημαντικού τραπεζικού δανεισμού της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας (περίπου 250 εκατ. ευρώ). Οι πληροφορίες ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν ζητήσει μεγάλο «κούρεμα» των τραπεζικών υποχρεώσεων της Forthnet, εκτιμάται ότι θα απαιτήσει γενναίες αποφάσεις από την πλευρά των τραπεζών.

Οι Vodafone και Wind προσήλθαν στη διαδικασία, με το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται  κυρίως στη συνδρομητική βάση της Forthnet (672 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 556 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 396 χιλιάδες συνδρομητές Pay-TV λιανικής), καθώς και οι δύο έχουν λανσάρει τις δικές τους τηλεοπτικές πλατφόρμες.