Σε μία «κινούμενη βόμβα» εξελίσσεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς από την παραίτηση του και μετά δεν έχει σταματήσει να προχωρά σε αποκαλύψεις τόσο για το τι συνέβη κατά το περίφημο Υπουργικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου, το οποίο τον οδήγησε στην παραίτηση, όσο και για το τι συνέβη τις μέρες των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία των Πρεσπών. Όσο δε οι μέρες περνούν και αποκαλύπτεται το σύνολο του τι ελέχθη, παρουσία του Πρωθυπουργού και του συνόλου των μελών του ανώτατου κυβερνητικού οργάνου, τόσο πιο σοκαριστική είναι η εικόνα.

Τις τελευταίες μέρες η συζήτηση επικεντρώνεται στις βαριές καταγγελίες τόσο για τη φερόμενη «χρηματοδότηση» εκ μέρους του Τζ. Σόρος στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την εξαγορά πολιτικών και μέσων ενημέρωσης στα Βαλκάνια (και προφανώς και στα Σκόπια), όσο και για την επίσης φερόμενη κατάχρηση από μέρους του κ. Κοτζιά ενός τμήματος των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου των Εξωτερικών.

Και όμως, όπως αναφέρει δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» υπήρξαν και άλλες καταγγελίες, οι οποίες δημιούργησαν ιδιαίτερη αίσθηση (σοκ!) στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε τέτοιο βαθμό, ώστε παρά πολλοί – και ο Πρωθυπουργός – έμειναν άφωνοι, αδυνατώντας να πιστέψουν ότι μπορεί να έχει συμβεί αυτό που ο Νίκος Κοτζιάς περιέγραφε με τα πλέον μελανά των χρωμάτων.

Τι ήταν αυτό που περιέγραψε ο Νίκος Κοτζιάς και άφησε άφωνο το  ακροατήριό του;

Οτι κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία των Πρέπων δεχόταν αδιανόητα υβριστικά SMS στο κινητό του τηλέφωνο, ακόμη και μέσα στην άγρια νύχτα, αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα!

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», ο/οι αποστολέας/είς καθύβριζε/αν ευθέως τον ίδιο με βαρύτατους υπαινιγμούς εις βάρος του, σε περίπτωση που ολοκλήρωνε τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό του γειτονικού κρατιδίου της ΠΓΔΜ. Τα μηνύματα αυτά τα διατηρεί καταχωρισμένα στο κινητό του τηλέφωνο και όπως δήλωσε είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού για να διαπιστώσει και τον/τους  αποστολέα/είς τους. Οπως είπε στους συναδέλφους του, αν έπεφταν αυτά τα ελεεινά SMS στην αντίληψη της οικογένειάς του, καθώς αρκετές φορές βρίσκονταν μαζί του, υπήρχε ο κίνδυνος να προκληθεί σοβαρότατο πρόβλημα σε κάποιο από τα μέλη της.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι παρ’ όλες τις ύβρεις και τις συγκεκαλυμμένες απειλές που εμπεριείχαν τα μηνύματα, αυτός τα αψήφησε για το καλό της χώρας, απέφυγε να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, και προχώρησε στις διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία του κράτους των Σκοπίων, επιστέγασμα των οποίων ήταν η συμφωνία των Πρεσπών.

Το ερώτημα τώρα είναι ποιος/οι ήταν αυτός/οί που έστελνε/αν τα συγκεκριμένα μηνύματα στον κ. Κοτζιά κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το όνομα της ΠΓΔΜ, και ποια μπορεί να είναι η συνέχεια σε αυτή την απίστευτη, λόγω της φύσεώς της, υπόθεση…

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ