Πέρα από τις αναφορές στις συντάξεις και το έργο της στο υπουργείο Εργασίας, η Εφη Αχτσιόγλου μίλησε στον Alpha και για προσωπικά της θέματα.

Είπε ότι δέχθηκε πολύ ρατσισμό ως γυναίκα ενώ είπε και για το σπίτι που ζει.

«Είδα 1-2 δημοσιεύματα στην αρχή, εννοώ τις πρώτες μέρες που ήμουν στο υπουργείο έπαθα μπλακ άουτ, γιατί όπως σας είπα, σκεφτείτε ότι εγώ δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη ότι τώρα θα ασχοληθούν μαζί μου, έπαθα ένα μπλακ άουτ και μετά φώναξα τη συνεργάτιδά μου και της λέω αυτά εδώ τα δημοσιεύματα, επειδή μου φέρνουν την αποδελτίωση, δεν θα μου τα ξανά φέρεις… Νομίζω ότι περίπου έλεγαν ότι, αυτή πως βρέθηκε τώρα εκεί. Η σκέψη ποια ήταν… αυτή πως βρέθηκε τώρα εκεί, 30 χρονών τι έχει κάνει και βρέθηκε εκεί, άρα, με κάποιον τα είχε, κάτι έκανε, κάτι σε προσωπικό επίπεδο είχε επαφές οι οποίες την οδήγησαν εκεί… υπήρχε μια υπονόηση ότι κάτι συμβαίνει στο προσωπικό που την οδήγησε εκεί… », ανέφερε στη συνέντευξή της.

Περιγράφοντας τη μέρα της ορκωμοσίας της ως υπουργού Εργασίας, η κυρία Αχτσιόγλου είπε πως την πέρασαν για σύντροφο του Αλέξη Χαρίτση. «Μου φάνηκε πολύ παράξενο την ημέρα της ορκωμοσίας, πήγα με τον Αλέξη Χαρίτση και στην αρχή οι δημοσιογράφοι δεν κατάλαβαν ότι ήμουν υπουργός. Μπαίνοντας νόμιζαν ότι είμαι η σύντροφος του Χαρίτση. Και μου είπαν, εσείς πάτε από κάτω. Και λέει ο Χαρίτσης, “είναι η υπουργός Εργασίας”», είπε η κυρία Αχτσιόγλου.

Η υπουργός Εργασίας είπε πως της φάνηκε παράξενο όταν κλήθηκε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη για να εγκατασταθεί στην Αθήνα, αφήνοντας τη ζωή της εκεί.

Όπως είπε, λόγω φόρτου εργασίας δεν έχει καταφέρει να δει την πρωτεύουσα, αν και συμπλήρωσε δύο χρόνια στην Αθήνα! «Δεν την έχω δει ιδιαίτερα. Εντάξει, ένα κρασί μετά τη δουλειά, θα το πιούμε με τους συνεργάτες, αλλά ως εκεί. Ωραία φαίνεται πάντως η Αθήνα» είπε η κυρία Αχτσιόγλου.

Όπως είπε η υπουργός, ζει σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι. «Έχω ενοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι και ζω εκεί. Ζω όπως ήμουνα πριν, έτσι είναι η ζωή μου», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η κυρία Αχτσιόγλου εξομολογήθηκε ότι δυσκολεύεται να δηλώνει «αριστερή», εφαρμόζοντας μνημόνια.

«Είχε πει ένα ξένος πολιτικός ότι “όταν κάνεις καμπάνια είσαι στην ποίηση και όταν κυβερνάς είσαι στην πρόζα, δηλαδή γίνεσαι πιο ρεαλιστής ”. Θα δυσκολευόμουν να χρησιμοποιήσω τον όρο της αριστεράς ή του αριστερού. Όταν κάνεις μνημόνιο, όταν εφαρμόζεις μνημόνιο και όταν εφαρμόζεις ένα πρόγραμμα που έχει εκ των πραγμάτων δημοσιονομικούς περιορισμούς, δυσκολεύομαι να χρησιμοποιήσω τον όρο του αριστερού. Αυτό βέβαια είναι και μία δική μου ενοχή», είπε.