Πήρε έναν υπνάκο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη με τον μολβαδό ομόλογό του Ιγκόρ Ντόντον.

Η κούραση φαίνεται πως πρόδωσε τον Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε στη Μολδαβία για διήμερη επίσκεψη στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης των δεσμών ανάμεσα στις δυο χώρες.

Δημοσιογράφος που παρευρισκόταν στην κοινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας συμπεριφερόταν περίεργα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ντόντον, ανακατεύοντας τις σημειώσεις του, ρυθμίζοντας διαρκώς το μικρόφωνο και κυρίως κοιτάζοντας προς τα κάτω.

Λίγο αργότερα, η κάμερα τον συνέλαβε να κλείνει τα μάτια του και σιγά σιγά να κατεβάζει το κεφάλι του και να παραδίδεται στην ακατανίκητη έλξη του Μορφέα.

Ο δημοσιογράφος που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν κοιμήθηκε και ξύπνησε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο μολδαβός ομόλογός του δεν αντέδρασε καθόλου, είτε γιατί δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό είτε για λόγους διπλωματίας έκανε πως δεν το είδε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Τουρκίας κοιμάται κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Περίπου ένα χρόνο πριν, είχε και πάλι αποκοιμηθεί την ώρα που μιλούσε ο ουκρανός ομόλογός του, Πέτρο Ποροσένκο.