«Να διευρυνθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και να μη συζητιούνται με ανευθυνότητα στη δημόσια σφαίρα αυτά τα ζητήματα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας το θέμα με τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, που έχει προκύψει με αφορμή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο και την κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 τάχθηκε υπέρ του να επεκταθεί η ρύθμιση που ισχύει για το ΥΠΕΞ και στα άλλα υπουργεία. Σύμφωνα με τον ίδιο «Όλοι μας καλούμαστε να δείξουμε ένα αίσθημα ευθύνης και στην πολιτική και στη δημοσιογραφία» για να προσθέσει ότι «τώρα την υπόθεση ανέλαβε ο πρωθυπουργός και προχωράμε παρακάτω. Η γραμμή για το Μακεδονικό δεν αλλάζει, η Ελλάδα δεσμεύεται σε ανώτατο επίπεδο από τη συμφωνία των Πρεσπών και πέραν τούτου ουδέν».

Ερωτηθείς για τη στάση του Π. Καμμένου, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υποστήριξε ότι δεν θα δημιουργηθούν πολιτικές εξελίξεις γιατί υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή και κανένας εκ των βουλευτών που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν διατίθεται να ψηφίσει μια πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία. Καλούμενος να σχολιάσει αιτιάσεις του τύπου ότι ο «Π.Καμμένος κρατά τον πρωθυπουργό» ο Ν. Παππάς απάντησε ότι «αυτά είναι ενδεικτικά του επιπέδου ορισμένων. Ο πρωθυπουργός έχει κάνει καθαρή τη θέση του και έχει την υποχρέωση να εξαντλεί τις δυνατότητες συγκρότησης πλειοψηφίας της Βουλής με αταλάντευτη γραμμή και στα οικονομικά και στα εξωτερικά ζητήματα. Αυτή η κυβέρνηση έχει αντέξει πολλά περισσότερα» συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «η συμφωνία θα υπερψηφιστεί» για να συμπληρώσει ότι «οι θέσεις του Π. Καμμένου είναι γνωστές και με αυτό το δεδομένο πορευόμαστε».

«Δεν θα σχολιάσω δημοσίως τι έχει διαμειφθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αυτή τη στιγμή η διαχείριση των απορρήτων δαπανών από το ΥΠΕΞ γίνεται με τρόπο συμπαγή και ενδεδειγμένο και με τον έλεγχο της Βουλής, πέραν τούτου ουδέν» επανάλαβε ο Ν. Παππάς καλούμενος να σχολιάσει τα όσα ακούγονται.

Απαντώντας στο αν ο Ν. Κοτζιάς θα γίνει ο «νέος Βαρουφάκης» για την κυβέρνηση, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Κοτζιάς σπανίως λέει ψέμματα. Αποκλείεται να γίνει ο νέος Βαρουφάκης».

Τέλος, απαντώντας για τις αιτιάσεις του Κινήματος Αλλαγής περί χρηματοδότησης της συμφωνίας των Πρεσπών από τον Σόρος, είπε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία εργάστηκε για να έρθει αυτή η συμφωνία στο σημείο εφαρμογής της. Όλα τα άλλα έχουν δευτερεύουσα σημασία, δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο κάθε διεθνής παράγοντας» σχολίασε. Κλείνοντας και απαντώντας για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «δεν είναι οι σχέσεις που θα έπρεπε να είχαν κόμματα που τοποθετούνται στην προοδευτική παράταξη».