Στην ψηφιακή εποχή προσαρμόζεται ο δήμος Παπάγου – Χολαργού καθώς αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του και επικοινωνίας με τους πολίτες, με γνώμονα τη διαφάνεια και την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών.

Μέσα από τρεις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα ο δήμος καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία της πόλης. Η εφαρμογή CITIFY δίνει στους κατοίκους τη δυνατότητα να αναφέρουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά μέσα στην πόλη με τη χρήση είτε του κινητού τους είτε μέσω της δικτυακής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου. Η πρόσβαση στην εφαρμογή είναι δωρεάν και ελεύθερη, και ο πολίτης μπορεί να ανεβάζει (upload) προβλήματα ή ζητήματα που θεωρεί σημαντικά για την καθημερινή λειτουργία της πόλης. Στην νέα της πλέον έκδοση, ο πολίτης θα λαμβάνει επείγουσες ενημερώσεις σε μορφή notification για έκτακτα περιστατικά ή γεγονότα (πχ ακραία καιρικά φαινόμενα, κλείσιμο σχολείων). Επίσης θα περιλαμβάνει μια νέα ενότητα με τίτλο Πολιτική Προστασία, η οποία θα περιέχει σύστημα άμεσης ειδοποίησης σχετικά με την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, άμεσης αποστολής οδηγιών, on-line επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και του τμήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου, χάρτη σημείων καταφυγής και υποδοχής πολιτών.

Το Greencity είναι μια δωρεάν και ελεύθερη εφαρμογή προώθησης της αποτελεσματικής διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Εμπεριέχει έναν χάρτη της πόλης, στον οποίο ο χρήστης μπορεί σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθεί τα οχήματα και τα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου και να πληροφορηθεί τα πλησιέστερα σε αυτόν σημεία ανακύκλωσης ανά υλικό. Ο πολίτης μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα κατ’ οίκον συλλογής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προσδιορίζοντας τα υλικά που επιθυμεί να ανακυκλώσει καθώς και την ημέρα και ώρα που επιθυμεί ο Δήμος να τα παραλάβει από την οικία του.

Ενώ με το Epolis, εφαρμογή ενίσχυσης της συμμετοχικής δημοκρατίας, γίνεται e-Συλλογή Υπογραφών, e-ψηφοφορία, e-Διαβούλευση και επιτρέπει τις e-Ιδέες.