«Από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο φάνηκε ότι υπάρχει πλήρης σύμπλευση και ομόνοια ως προς την εξυπηρέτηση των αμερικανΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή» επισήμανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ1, προσθέτοντας «ολόκληρη η Ελλάδα, γίνεται ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, ένα απέραντο αεροπλανοφόρο με κοινή στρατηγική σύμπλευση και ομόνοια του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Τα υπόλοιπα είναι απλά για να διασφαλιστεί η συνοχή της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση όλων αυτών των σχεδίων – όσο μπορέσουν να μείνουν περισσότερο στη κυβέρνηση».

Υπενθύμισε ότι «το ΚΚΕ εδώ και ένα χρόνο ζητά επίμονα να έλθει και να συζητηθεί στη Βουλή τι συμφωνήθηκε επιτέλους στη περιβόητη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ και στη συμφωνία Τσίπρα-Τράμπ» σημειώνοντας τα εξής: «Αποκαλύπτεται ένα χρόνο μετά, ότι η χώρα από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και από την Λάρισα μέχρι την Κάρπαθο γεμίζει στρατόπεδα, αμερικανοΝΑΤΟϊκες βάσεις, γίνεται πόλος μελλοντικών επιθέσεων και εμπλέκεται σε πάρα πολύ επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Σε σχέση με τη συζήτηση για την αστυνομία είπε ότι είναι ζήτημα προσανατολισμού της καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «όταν είναι απεργία, μαχητικές διαδηλώσεις και συμβολικές ενέργειες, πορείες συνταξιούχων κάνει πολύ καλά τη δουλειά της».

Πρόσθεσε δε πως ενέργειες, όπως η επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας «ανέκαθεν αξιοποιούνταν για να ενισχύεται ο κατασταλτικός μηχανισμός».

Ακόμη ο κ. Πρωτούλης είπε ότι «αυτό που λέγεται για τα ‘αντίμετρα’ είναι πολύ μεγάλη κοροϊδία» καθώς «ακόμα και τα ψίχουλα που θα δοθούν είναι υπό αίρεση, ενώ η στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων με φοροαπαλλαγές, αλλά και τα ματωμένα πλεονάσματα δεν είναι υπό αίρεση».

Το ΚΚΕ, ανέφερε ο κ. Πρωτούλης, απευθύνεται στον κόσμο και του λέει να μην έχει καμία αναμονή ότι η κυβέρνηση «κάτι θα κάνει» ή ότι θα κάνει η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση.

«Εμείς λέμε τώρα να βγει μπροστά και να οργανώσει την πάλη του και τον αγώνα του. Αρκετά δεν περίμενε, αρκετά δεν μάτωσε, αρκετά δεν κάθισε να δένει τα λόγια κομπολόγια και να περιμένει από τις υποσχέσεις μια του ενός και μια του άλλου βλέποντας εδώ και δέκα χρόνια τη ζωή του να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα;» κατέληξε στην παρέμβασή του ο Γ. Πρωτούλης.