Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τους Coldplay με στιγμιότυπα που έχουν γυριστεί στη διάρκεια της 20χρονης ιστορίας της μπάντας, ανακοινώθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Amazon.

Το ντοκιμαντέρ θα φέρει τον τίτλο «A Head Full of Dreams» όπως και το άλμπουμ του συγκροτήματος του 2015 και θα προβληθεί στις 14 Νοεμβρίου σε 2.000 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο και από τις 16 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο για streaming μέσω του Amazon Prime Video στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και σε άλλες χώρες λίγο αργότερα.

Στο πρώτο τρέιλερ που δημοσιεύθηκε περιλαμβάνονται τα βίντεο από τις πρώτες μέρες του βρετανικού ροκ συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένων σκηνών, στις οποίες ο τραγουδιστής Κρις Μάρτιν υπόσχεται ότι η τότε άγνωστη μπάντα θα γίνει «απολύτως τεράστια».

Πρόκειται για ένα πορτρέτο της θεαματικής ανόδου του συγκροτήματος από τις παμπ στο Κάμντεν του Λονδίνου έως τα γεμάτα στάδια σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στην ταινία γίνεται αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Coldplay, στις αντιδράσεις των κριτικών στη μουσική τους, τη μεγάλη πτώση των κερδών της EMI μετά την επανειλημμένη καθυστέρηση της κυκλοφορίας του τέταρτου LP τους «Viva La Vida» και στις εσωτερικές εντάσεις, σύμφωνα με το NME.

«Έχουμε περάσει τόσα πολλά μαζί, αλλά αυτό που είναι απίστευτο για μένα είναι ότι έχουμε κολλήσει μαζί ως πακέτο», τονίζει ο Μάρτιν στο τρέιλερ.

Το φιλμ σκηνοθέτησε ο Ματ Γουάιτκρος, ο άνθρωπος πίσω από το ντοκιμαντέρ Supersonic των Oasis, την κωμωδία του 2012 με βάση τη θρυλική συναυλία του 1990 «Spike Island» των Stone Roses και τη βιογραφική ταινία «Sex & Drugs & Rock & Roll» για τον Ίαν Ντιούρι.

Ο Γουάιτκρος συναντήθηκε πρώτη φορά με τα μέλη του συγκροτήματος πριν σχηματιστούν οι Coldplay και τους έχει κινηματογραφήσει από την πρώτη τους πρόβα σε ένα φοιτητικό υπνοδωμάτιο.

Επίσης έχει σκηνοθετήσει βίντεο τραγουδιών των Coldplay, «Paradise», «A Sky full of Stars» και «Adventure Of A Lifetime».

Το ντοκιμαντέρ «A Head Full of Dreams» γυρίστηκε εν μέρει στη διάρκεια της περιοδείας «A Head Full of Dreams», που ήταν η τρίτη μεγαλύτερη συναυλία του συγκροτήματος. Στο ντοκιμαντέρ χρησιμοποιείται επίσης αρχειακό υλικό και εικόνες πίσω από τα παρασκήνια, καθώς και καινούριες συνεντεύξεις με τη μπάντα.

Οι Coldplay έχουν πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και τα τραγούδια τους ακούγονται από ραδιοφωνικούς σταθμούς της ποπ και ροκ μουσικής τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Κρις Μάρτιν, Τζόνι Μπάκλαντ, Γκάι Μπέριμαν και Γουίλ Τσάμπιον.