Στα χαρακώματα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ λόγων του Πανυ Καμμένου, ιδιαίτερα μετά τα όσα είπε περί εναλλακτικού σχεδίου για τα Σκόπια, με τις αντιδράσεις στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος εναντίον του να παίρνουν τη μορφή καταιγίδας. Ωστόσο το διαζύγιο δεν φαίνεται να έρχεται νωρίτερα από τις κάλπες ενώ αναμένεται και συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου, άμεσα, χωρίς ωστόσο αυτή να αναμένεται να λύσει κάποιο πρόβλημα.

Ακόμα και αν  ο τρόπος και ο χρόνος του διαζυγίου στο γάμο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναζητείται ο Π. Καμμένος αποτελεί σαφώς πρόβλημα για τον Α. Τσίπρα ο οποίος καλείται να διαχειριστεί τόσο τα διαδικαστικά ζητήματα, όσο και το χρόνο, με δεδομένο ότι η παρούσα εποχή δεν θεωρείται κατάλληλη για σχίσμα. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε κάποιες κοινωνικές παροχές, ενόψει εκλογών, αλλά και να καταφέρει να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, εάν τελικά η ΠΓΔΜ εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της είναι τα ζητήματα που υποχρεώνουν τον πρωθυπουργό να θέλει να αναβάλει το διαζύγιο τουλάχιστον προς το παρόν.

Καμμένος και Τσίπρας αναμένεται να συναντηθούν με στόχο να προσπαθήσουν να στείλουν μήνυμα σταθερότητας της κυβέρνησης, έστω μέχρι την επόμενη κρίση, παραβλέποντας την έντονη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό άλλωστε και ο Π. Καμμένος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους το Σαββατοκύριακο, μέσω tweet…

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι ΑΝΕΛ χρειάζονται τα α εθνικά θέματα για να επανασυσπειρώσουν την δεξιά εκλογική τους βάση, ενώ αντίστοιχα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιούν την επίθεση στον Π. Καμμένο για να σώσουν ότι είναι δυνατό στο αριστερό τους ακροατήριο…