Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του θανάτου του φοιτητή Νικόλα Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο.

Η οικογένειά του, αναμένεται να ζητήσει αύριο από τον Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου, να ανοίξει πάλι την υπόθεση-θρίλερ.

Σύμφωνα μεπληροφορίες του Star οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας, διακεκριμένοι ιατροδικαστές οι κ. κ. Τσαντίρης και Κουτσάφτης, ζητούν να γίνει νέα αυτοψία στον χώρο όπου βρέθηκε νεκρός ο άτυχος φοιτητής.

Ζητούν επίσης την αυτοψία να την κάνουν οι ιατροδικαστές που έκαναν την δεύτερη νεκροτομή και κατέληξαν στο συμπέρασμα της πτώσης.

Ακόμα, ζητούν η αυτοψία να γίνει από μηχανικό που θα υποδείξει πώς έγινε η πτώση.

Ισχυριζονται ότι δε γίνεται να έχει πέσει από τον βράχο και να μην έχει ούτε ένα κάταγμα αλλά ούτε καν ρήξη σπλήνας.

Επίσης υποστηρίζουν ότι αν είχε πέσει θα υπήρχαν ίχνη αίματος σε ευθεία γραμμή  και όχι αριστερά και δεξιά.

Η οικογένεια του Νικόλα Χατζηπαύλου, από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι ο άτυχος φοιτητής δολοφονήθηκε και κάποιοι προσπάθησαν να κουκουλώσουν την υπόθεση.

To χρονικό

Ο Νίκος Χατζηπαύλου, εξαφανίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από βόλτα που έκανε με το ποδήλατό του στη Κάλυμνο.

Ο 21χρονος που ζει στην Αθήνα είχε πάει στο νησί μαζί με τον πατέρα του για Σαββατοκύριακο για να δουν τη μητέρα του, η οποία είναι μόνιμα διορισμένη ως δασκάλα στο νησί της Καλύμνου.

Το πρωί της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου, ξεκίνησε να πάει βόλτα με το ποδήλατό του. «Μαμά, πάω μια βόλτα με το ποδήλατο και επιστρέφω», ήταν τα τελευταία του λόγια. Μετά από μερικές ώρες, που ο 21χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής , η μητέρα του ανησύχησε και έτρεξε στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Έξι μέρες μετά, η σορός του βρέθηκε πεσμένη ανάσκελα, γερμένη ελαφρά στο πλάι, ακριβώς κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο, σε ένα σημείο που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να έχουν εντοπίσει βοσκοί ή πεζοπόροι.

Η οικογένειά του, από την πρώτη μέρα ένανε λόγο για δολοφονική ενέργεια, δίχως να κρύψει την οργή της όταν η υπόθεση έκλεισε οριστικά.