Στη δημοσιότητα δόθηκαν με εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που συνελήφθη με την κατηγορία ότι χρηματιζόταν από σπουδαστές του προκειμένου να τους περνάει στα μαθήματά του.

Πρόκειται για τον Κλεάνθη Κωνσταντινούδη, του Νικολάου και της Ελένης, γεννημένο στις 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για δωροληψία και εκβίαση και μετά την απολογία του στον ανακριτή Σερρών κρίθηκε προφυλακιστέος.

Με την ίδια διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των φερόμενων ως συνεργών του, ιδιοκτητών φροντιστηρίου. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον Γεώργιο Μόκκα, του Απόστολου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-7-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών, και την γεννημένη στο ίδιο μέρος, στις 11-12-1968, σύζυγό του, Ευαγγελία Μηλοφτσή, του Ηλία και της Ιωάννας. Ο πρώτος κρίθηκε, μετά την απολογία του, προσωρινά κρατούμενος, ενώ η δεύτερη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διερευνώμενων αδικημάτων, καθώς και στην αναζήτηση και ενημέρωση και άλλων πολιτών (φοιτητών κ.λπ.).

Προς αυτή την κατεύθυνση όσοι επιθυμούν να δώσουν πληροφορίες για την φερόμενη δράση των παραπάνω κατηγορουμένων καλούνται να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος στο τηλέφωνο 2310-531884 (Ταχυδρομική διεύθυνση: Μοναστηρίου 241, Θεσσαλονίκη Τ.Κ.: 54121), ή να αποστείλουν μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dey1@otenet.gr. Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τις φωτογραφίες του καθηγητή και των φερόμενων ως συνεργών του μπορείτε να δείτε εδώ.