Ο Τομ Χάρντι μίλησε για τον ρόλο του ως Έντι Μπροκ στο επερχόμενο spinoff του «Spider-Man», «Venom».

Στο νέο θρίλερ φαντασίας, ο 41χρονος Βρετανός ηθοποιός υποδύεται τον δημοσιογράφο, Έντι Μπροκ, ο οποίος αποκτά υπεράνθρωπη δύναμη και τη δύναμη ενός εξωγήινου symbiote και συγχωνεύεται με το σκοτεινό alter-ego του Venom.

Σε συνέντευξή του στο ιρλανδικό RTE, ο Χάρντι αποκάλυψε ότι άντλησε μεγάλο μέρος έμπνευσης για τον ρόλο από τον Ιρλανδό αθλητή μεικτών πολεμικών τεχνών (MMA), Κόνορ ΜακΓκρέγκορ που έχει συμβόλαιο με το Ultimate Fighting Championship.

«Το στούντιο ήθελε κάποιον που θα μπορούσε να παλέψει, κάτι που κάνουν πάντα σε αυτές τις ταινίες υπερηρώων» εξήγησε. «Θέλουν κάποιον που μπορεί να τσακωθεί. Ο Κόνορ προφανώς θέλει να παλέψει με όλους, γι αυτό είναι χρήσιμος».

Ο ηθοποιός αποσαφήνισε: «Όχι για τον Venom. Υπήρχαν περισσότερα στοιχεία του Έντι Μπροκ, τα οποία χρειάζονταν να προσκολληθούν σε κάποιον που είναι απίστευτα επιδέξιος. Και, προφανώς, ο Κόνορ είναι απίστευτα επιδέξιος».

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο ΜακΓκρέγκορ θα «προσβληθεί» που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης ο ηθοποιός είπε: «Ο Κόνορ δεν μου φαίνεται ως τύπος που μπορεί να ενοχληθεί».

Μιλώντας γι άλλες πηγές έμπνευσης για τον ρόλο, ο Χάρντι ανέφερε ότι έριξε μια ματιά στις «νευρωτικές αντιδράσεις του Γούντι Άλεν» και επικεντρώθηκε «στην ερμηνεία του Χάρισον Φορντ στο Indiana Jones».

Με το «Venom» που θα βγει στους κινηματογράφους στις 5 Οκτωβρίου, εγκαινιάζεται νέα σειρά ταινιών με ήρωες προερχόμενους αποκλειστικά από το σύμπαν του Σπάιντερμαν-αλλά χωρίς την παρουσία του ίδιου.

Ο Τομ Χάρντι μεταμορφώνεται σε παρανοϊκό υπερδύναμο ον ενώ αντίπαλός του είναι η πρώην δικηγόρος γυναίκα του , την οποία υποδύεται η Μισέλ Ουίλιαμς. Στην ταινία παίζουν ακόμη οι Γούντι Χάρελσον και Ριζ Άχμεντ.