«Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση όταν ευθέως μία σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαίο τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από 10 μέρες, βγαίνουν και αμφιβάλλουν για τον συγκυβερνήτη Π. Καμμένο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης εξαπολύοντας επίθεση προς τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του.

O κ.Χρηστίδης μιλώντας στον ραδιοφωικό σταθμό ΘΕΜΑ FM πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι ο έλληνας πρωθυπουργός «βγαίνει «φάτσα-φόρα» από τις Ηνωμένες Πολιτείες και λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει επί της ουσίας ο κ. Καμμένος, γιατί εκείνος ενδεχομένως να βρει κι άλλο τρόπο, πώς στέκεται αυτή η κυβέρνηση και παίρνει αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο;» .

Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής τα τελευταία χρόνια και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρέπει να σκεφτεί εάν θα πρέπει να πάει με τους Πολάκηδες ή με αυτούς που έκαναν τη «Διαύγεια». Εάν πρέπει να πάει με τους Παπαδημούληδες, οι οποίοι κυνηγάνε τον Γεωργίου ή αυτόν που έβαλε τη φωτιά, δηλαδή την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω τους» σημείωσε και τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει, πραγματικός κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο Παύλος Πολάκης, αυτός βγαίνει και χύνει το δηλητήριο στις φλέβες του ελληνικού λαού, όποτε η κυβέρνηση το έχει ανάγκη, για να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις ότι οι νεκροί θόλωσαν την εικόνα μίας πετυχημένης κυβέρνησης; Ή ποιος μπορεί να ξεχάσει τα όσα έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα;».

Εξηγώντας την πολιτική που ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής, επισήμανε ότι είναι απέναντι στην κυβέρνηση, που κάνει αυτά τα οποία κάνει και στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θεωρεί ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο. «Απέναντι στη ΝΔ που έχει πάθει αμνησία για την περίοδο 2004-2009, απέναντι στη ΝΔ που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες. Το λέμε αυτό, διότι ιδεολογικά, πολιτικά και στρατηγικά μάς χωρίζει μεγάλη απόσταση από αυτά τα οποία είπε ο κ. Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», παρατήρησε ο κ. Χρηστίδης, υπογραμμίζοντας ότι αυτά που είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ πιο κοντά σε αυτά τα οποία περιέγραφε ο κ. Τσίπρας.

«Λέμε ότι πρέπει να χαράξουμε έναν άλλο δρόμο κι ο δρόμος αυτός είναι σαφής. Πρώτα από όλα να πούμε την αλήθεια και για το παρελθόν αλλά και για το τι έχουμε μπροστά μας. Έχουμε δυσκολίες μπροστά μας. Δεν συμφωνούμε ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή ανατροπής μίας κατάστασης, η οποία διευρύνει τη μιζέρια. «Δεν μπορεί άλλο η χώρα να ζει ως ένα ζόμπι με τις πολιτικές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε είναι μία νέα σελίδα» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.