Οι οπτικογραφημένες καταθέσεις των δύο 11χρονων μαθητών που απήχθησαν από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρες στη Λάρνακα το πρωί της περασμένης Τρίτης αναμένεται να ρίξουν άπλετο φως στην πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το παγκύπριο. Οι δύο φίλοι πήραν εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας από την περασμένη Τετάρτη, αφού σύμφωνα με τους γιατρούς είναι καλά στην υγεία τους.

Το περιεχόμενο των οπτικογραφημένων καταθέσεων των μαθητών θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό ως προς την περαιτέρω πορεία των ανακρίσεων, αφού αναμένεται να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες γύρω από τη δράση, τον τρόπο προσέγγισης και γενικά την όλη συμπεριφορά του απαγωγέα τη συγκεκριμένη μέρα.

Εκτιμάται ότι οι οπτικογραφημένες καταθέσεις των δύο μαθητών της πέμπτης τάξης (ήταν προγραμματισμένο να γίνουν χθες) θα βοηθήσουν τα μέγιστα τους ανακριτές, ώστε να μπορέσουν να στήσουν το παζλ της θρασύτατης απαγωγής, σε συνδυασμό βέβαια και με τις υπόλοιπες καταθέσεις που θα ληφθούν.

Στο μεταξύ, ένα από τα καινούργια στοιχεία που προκύπτουν γύρω από την υπόθεση και αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης είναι ότι τα δύο αγόρια δεν μπήκαν ποτέ στο αυτοκίνητο του απαγωγέα, αλλά πείσθηκαν να τον ακολουθήσουν πεζά μέχρι το διαμέρισμά του.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας ως προς την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης βρίσκονται σε καλό δρόμο, παρόλο που υπολείπεται ακόμα πολύ μεγάλο ανακριτικό έργο, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων που έγιναν σε διάφορα τεκμήρια, τα οποία κατασχέθηκαν από το διαμέρισμα και το γραφείο του υπόπτου. Θυμίζουμε ότι σε κοντινή απόσταση από το διαμέρισμά του ο ύποπτος Γ. Νικολάου διατηρούσε γραφείο δημιουργίας ιστοσελίδων. Από τα υποστατικά του 35χρονου παραλήφθηκε τεράστιος όγκος τεκμηρίων, που θα περάσουν από τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ψάχνουν το παρελθόν του

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται, μεταξύ πολλών άλλων τεκμηρίων, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του 35χρονου Γ. Νικολάου. Εκτιμάται ότι το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του κινητού τηλεφώνου ενδεχομένως να ρίξει φως ως προς τα κίνητρα του υπόπτου, παρόλο που η Αστυνομία ανακοίνωσε επίσημα ότι το κίνητρο ήταν τα λύτρα. Η Αστυνομία ξεψαχνίζει και το παρελθόν του Νικολάου, σε συνδυασμό με καταγγελίες που έγιναν για προσπάθεια προσέγγισης κι άλλων μαθητών σε άλλο σχολείο. Πάντως, το συγκεκριμένο άτομο έχει λευκό ποινικό μητρώο και ουδέποτε απασχόλησε τις αρχές ασφαλείας. Ο 35χρονος τελεί υπό οκταήμερη κράτηση με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, έπειτα από διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών επειδή η υπόθεση αφορούσε ανήλικα παιδιά. Εναντίον του εξετάζονται τα αδικήματα της απαγωγής, της αρπαγής προσώπων, της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης και της άδικης απόκρυψης ή περιορισμού απαχθέντος.

Πηγή://politis.com