Εξήντα τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν στους Αερολιμένες Ηρακλείου, Χανίων και Σητείας για πλαστογραφία πιστοποιητικών όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία και Ολλανδία.

Πρόκειται για 40 άνδρες και 21 γυναίκες και 2 ανήλικοι ηλικίας από 18 έως 53 ετών που συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα 17.09.2018 έως και την 23.09.2018, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», στο Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» και στο Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Β. Κορνάρος». Σε έλεγχο που τους έγινε από τους αστυνομικούς όλοι τους επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Δανία, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Βελγίου, Πορτογαλίας, Ιράκ, Λεττονίας, Σουηδίας, Αλβανίας, Αργεντινής, Ερυθραίας Πακιστάν, Σλοβακίας, Τσεχίας και Αυστρίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό ευρωπαΙκές χώρες. Οι συλληφθέντες οδηγηήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς.

Συνελήφθησαν, επίσης τρεις αλλοδαποί για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφία στο Ηράκλειο και δύο ακόμη αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου. Η σύλληψη έγινε όταν οι αλλοδαποί επιχείρησαν, να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για Γερμανία και Ιταλία Πρόκειται για έναν 44χρονο και δύο 36χρονους οι οποίοι προσπάθησαν να διευκολύνουν την έξοδο σε έναν 23χρονο και μια 28χρονη. Ο 44χρονος με τον 36χρονο συνοδεύοντας τον 23χρονο επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Ινδίας προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο του από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία. Ο δεύτερος 36χρονος συνοδεύοντας την 28χρονη με το ανήλικο τέκνο της, παρουσιάζοντας τους ως οικογένεια του, επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γερμανίας. Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι ο 36χρονος προμήθευσε τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην 28χρονη με σκοπό να αναχωρήσουν από τη χώρα για Γερμανία.

Στο μεταξύ συνελήφθη στο Ηράκλειο, 35χρονη Ελληνίδα κατηγορούμενη για κλοπή, όταν τα ξημερώματα της 23.09.2018 σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου αφαίρεσε από επιχείρηση Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στα ίχνη της συγκεκριμένης γυναίκας η οποία εντοπίστηκε ενώ το όχημα βρέθηκε και αποδόθηκε στον υπεύθυνο της επιχείρησης.

Τέλος, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Ηρακλείου υπόθεση κλοπής για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου Έλληνα δεδομένου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας αφαίρεσε από οικία ιδιοκτησίας 32χρονου Έλληνα χρήματα και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας σχεδόν 3.000 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από