Σφοδρή επίθεση κατά του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Σωτήρη Καψώχα, που χαρακτήρισε επί της ουσίας φασίστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο καθηγητής Γιώργος Προκοπάκης, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ.

O Σωτήρης Καψώχας είπε σε εκπομπή της ΕΡΤ οτι ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, νόμιζε οτι άκουγε τον θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούντσιο.

Ο καθηγητής Γιώργος Προκοπάκης απαντά στον δημοσιογράφο σημειώνοντας οτι ο Σέρτζιο Πανούντσιο δεν ήταν θεωρητικός του φασισμού, αλλά αριστερός, θεωρητικός του μαρξισμού που πρέσβευε ότι ο συνδικαλισμός ήταν η μετουσίωση της μαρξιστικής θεωρίας. Μετά το γύρισε στον ολοκληρωτισμό, «καλή ώρα όπως ο Καψώχας» σχολιάζει ο πρώην πρόεδρος της διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ. Στην αναρτησή του ο Γιώργος Προκοπάκης καταφέρεται κατ επανάληψη εναντίον του δημοσιογράφου χαρακτηρίζοντάς τον «βλαμμένο του φασισμού» και «απατεώνα της δημοσιογραφίας»…ενώ καταφέρεται και εναντίον της διοίκησης της ΕΡΤ που απλά όπως λέει παίζει τον τροχονόμο. Και καταλήγει ο Γ. Προκοπάκης: Τι λές ρε παιδάκι μου, ξέρει τους θεωρητικούς του φασισμού; Την τύφλα του ο τενεκές….

Αυτή είναι η ανάρτηση του Γιώργου Προκοπάκη

Ο βλαμμένος του φασισμού

Ο υποτίθεται δημοσιογράφος κ. Καψώχας είπε στην ΕΡΤ απίστευτες ανοησίες απευθυνόμενος στους κάφρους. Η Ακριβοπούλου βέβαια τον άκουγε με ανοιχτό το στόμα. Όταν ειναι στα καλά του ο προϊστάμενός του, ας έχει υπ’ όψιν τα ακόλουθα. Και η διοίκηση βέβαια, η αριστερή ξεσποριασμένη μπάμια ο Λεοντής και ο αστείος τροχονόμος Κωστόπουλος. Έχουμε και λέμε:

Ο Καψώχας είπε πως ακούγοντας τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ νόμιζε ότι άκουγε τον θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούντσιο. Ο Σέρτζιο όμως ήταν αριστερός, θεωρητικός του μαρξισμού, θεωρητικός του συνδικαλισμού ο οποίος πρέσβευε πως ο συνδικαλισμός ήταν η μετουσίωση της μαρξιστικής θεωρίας. Όπως ο ίδιος ο Μουσολίνι και πολλοί άλλοι του φασισμού ήταν αριστεροί – καλή ώρα όπως ο Καψώχας και ο Καλογήρου – και έφτιαξαν το φασιστικό κίνημα. Το γύρισαν στον ολοκληρωτισμό, καλή ώρα όπως ο Καψώχας και ο Καλογήρου. Όλοι αυτοί πέρασαν και από μια περίοδο κριτικής του γραφειοκρατικού καθεστώτος της Σοβιετίας.

Τι είναι ποτέ δυνατόν να είπε ο Μητσοτάκης το οποίο να έχει σχέση με τη μούρλια του Σέρτζιο για τη συνδικαλιστική οργάνωση των μαζών; Προφανώς σε άλλο πλανήτη βρισκόταν ο απατεώνας της δημοσιογραφίας. Ο βλαξ έχει ακούσει το όνομα Πανούντσιο ως θεωρητικό του φασισμού. Ανόητε αν ανοίξεις κείμενά του τις ανοησίες των συνδικαλιστών πατέρων θα βρεις. Αυτών ντε των αριστερών σαν και σένα.

Ας το πούμε άλλη μια φορά για τους φορείς του ολοκληρωτισμού στην κυβέρνηση και στα χαμαιτυπεία της: ειδικά τον ιταλικό φασισμό τον έφτιαξαν αριστεροί, όπως τόσοι στην κυβέρνηση σήμερα την έχουν δει στον ολοκληρωτισμό. Οι θεωρητικοί του σχεδόν όλοι είχαν καθένας τους περισσότερα χρόνια στο αριστερό κίνημα από όλους τους παπάντζες της συριζαίικης αριστεράς. Η δε οργανωμένη (και μετά την πορεία στη Ρώμη) αριστερά έβλεπε με συμπάθεια και ενδιαφέρον τον Μουσολίνι – καλή ώρα όπως βλέπει ο Καψώχας τον Καμμένο – για καμιά δεκαριά χρόνια.

Εν ολίγοις, ο Καψώχας είναι ένας απατεώνας της πληροφόρησης. Δεν έχει ιδέαν για τι πράγμα μιλάει. Αμόρφωτος ντενεκές που πουλάει αριστερή μούρη σε αριστερούς ηλίθιους. «Τι λες ρε παιδάκι μου, ξέρει τους θεωρητικούς του φασισμού!» Την τύφλα του ο ντενεκές.