Η έκθεση του ΑΠΘ με τίτλο «ΠανεπιστημιουΠΟΛΗ ΑΠΘ: 90+ χρόνια λειτουργίας / 100+ χρόνια σχεδιασμού» παρουσιάζεται από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στον φυσικό της χώρο, στον ισόγειο χώρο του Κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» του ΑΠΘ. Σημειώνεται πως η έκθεση παρουσιάζει την εξέλιξη των κτιριακών εγκαταστάσεων της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ που λειτούργησαν διαχρονικά ως καταλύτης για τις διαδοχικές φάσεις του εκσυγχρονισμού της πόλης και της κοινωνίας.

Κορμός της συγκεκριμένης έκθεσης είναι οι σύγχρονες αλλά και ιστορικές φωτογραφικές λήψεις, τα σχέδια, τα σύντομα κριτικά επεξηγηματικά κείμενα και το ογκομετρικό πρόπλασμα του συνόλου ενώ μέσω της εξιστόρησης της διαχρονικής λειτουργίας της πανεπιστημιούπολης επιχειρείται η ανάδειξη των στοιχείων που συνέβαλαν στη δημιουργία της, αλλά και οι ιστορικές και πολιτικές συγκυρίες που διαμόρφωσαν την ταυτότητά της. Η έκθεση «ΠανεπιστημιουΠΟΛΗ ΑΠΘ: 90+ χρόνια λειτουργίας / 100+ χρόνια σχεδιασμού» είχε πρωτοπαρουσιαστεί με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων λειτουργίας του Ιδρύματος, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (από τον Μάρτιο ως τον Αύγουστο του 2017) και, στη συνέχεια, στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα (από τον Νοέμβριο του 2017 ως τον Ιανουάριο του 2018).

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, με την υποστήριξη της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ και του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.