Ανω – κάτω έχει γίνει η Ελληνική Αστυνομία μετά το ντροπιαστικό περιστατικό με τον φρουρό της ιρανικής πρεσβείας που παραδόθηκε στον Ρουβίκωνα. Η δυσμενής μετάθεση του διοικητή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής και η «καμπάνα» στον αστυνομικό με το μπλουζάκι που κοιτούσε άναυδους τους αναρχικούς να τα σπάνε, έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση.

Την έντονη δυσαρέσκεια της εκφράζει μέσα από ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, να αποσπαστεί στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης – Ψυχικού, στην εδαφική αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το κτίριο της Πρεσβείας του Ιράν, που δέχθηκε χθες το πρωί επίθεση από κρανοφόρους – μέλη του «Ρουβίκωνα», κατηγορώντας την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ότι αναζητά εξιλαστήρια θύματα.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι: «Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα ότι με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αποσπάται στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης – Ψυχικού, στην εδαφική αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το κτίριο της Πρεσβείας του Ιράν, που δέχθηκε χθες το πρωί επίθεση από κρανοφόρους – μέλη του «Ρουβίκωνα». Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η Ηγεσία αναζητά εξιλαστήρια θύματα προκειμένου να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες όσων έχουν επιτρέψει με τις παραλείψεις και τις αποφάσεις τους, την ανεξέλεγκτη δράση του «Ρουβίκωνα» και όσων κρύβονται πίσω από τις «κουκούλες» του».

Σημειώνει ακόμη ότι: «Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι με μια απλή μετακίνηση ενός διοικητή, λύθηκε το μείζον πρόβλημα των συγκεκριμένων «ακτιβιστικών δράσεων», που επαναλαμβάνονται με κλιμακούμενη επικινδυνότητα από διετίας αλλά χωρίς να δίδεται καμία ουσιαστική απάντηση σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο; Διότι αν είναι αυτή η «απάντηση» της Ηγεσίας, τότε όλοι όσοι διοικητές είχαν ανάλογα συμβάντα στην περιοχή ευθύνης τους, θα έπρεπε κατά τον ίδιο τρόπο να έχουν ήδη μετακινηθεί. Εκτός κι αν η συγκεκριμένη μετακίνηση εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες ή γίνεται ως μέτρο δήθεν «σωφρονισμού» των υπολοίπων, ότι σας «αναμένει το Μεταγωγών», λες και η συγκεκριμένη υπηρεσία πρέπει να θεωρείται υπηρεσία υποδοχής των κατά την αυθαίρετη κρίση της Ηγεσίας, «αποτυχημένων» αστυνομικών. Αναρωτιόμαστε, επίσης, πώς είναι δυνατόν να στιγματίζεται η ακεραιότητα του οποιουδήποτε αξιωματικού με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν που είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επαναληφθεί προσεχώς παραλλαγμένο, και ευχόμαστε να μην αποβεί μοιραίο για κανέναν…»

Τονίζει επιπλέον πως «ας μην προσπαθεί επομένως η Ηγεσία να καλύψει τις ευθύνες της Πολιτικής Ηγεσίας για τη σημερινή κατάσταση της Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι αυταπόδεικτες και κραυγαλέες και οι οποίες έχουν αναδειχθεί από την πλευρά μας σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία. Αναμένουμε από κάθε αρμόδιο να λάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες σε νομοθετικό πλέον επίπεδο για να μπει φραγμός στην προκλητική δράση του «Ρουβίκωνα» και κάθε άλλης μορφής «συλλογικότητας» που όχι μόνο «παίζει» με τη δημόσια ασφάλεια ρισκάροντας ανθρώπινες ζωές, αλλά και που ευτελίζει ταυτόχρονα τους θεσμούς και την ίδια την ελληνική πολιτεία, διεθνώς.»

Τέλος καλεί τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να ανακαλέσει την προαναφερόμενη απόφασή του και να προβεί σε ουσιαστικές κινήσεις αφενός προστατεύοντας τον αστυνομικό θεσμό και τους υφισταμένους του από επικίνδυνες και απαξιωτικές επιθέσεις, αφετέρου δε ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών με πράξεις ουσίας και όχι εντυπώσεων.

«Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία μας δηλώνει αλληλέγγυα στο διοικητή του συγκεκριμένου Τμήματος, αλλά και σε όποιον τυχόν άλλο συνάδελφό μας αντιμετωπίσει τέτοια μεταχείριση, εξαντλώντας κάθε πρόσφορο ένδικο μέσο, διότι προφανώς η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη για μας και τους αξιωματικούς που εκπροσωπούμε».