Ενδεχόμενη συνάντηση ανάμεσα στον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξετάζεται τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να μεταβούν αμφότεροι στη Νέα Υόρκη προκειμένου να μιλήσουν στην Ολομέλεια του ΟΗΕ και είναι πιθανό επ’ ευκαιρία της κοινής τους παρουσίας στη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών να συναντηθούν και κατ’ ιδίαν.

Σημειώνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα ανέβει στο βήμα της συνεδρίασης στη 25 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στις 28.

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί τελευταία φορά στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 12 Ιουλίου.

Τους τελευταίους μήνες οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν οξυνθεί, παρά την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Νίκου Κούκλατζη.

Κανείς δεν ξεχνά τα «θερμά» επεισόδια με τουρκικά και ελληνικά πλοία σε «ναυμαχίες» που κινούνται στα όρια της πολεμικής ρήξης, ενώ καθημερινές σχεδόν είναι οι προκλητικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων τόσο για την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όσο και για την έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών των οποίων την έκδοση ζητά η Άγκυρα για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος.