Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας κατέγραψαν σημαντική αύξηση τον φετινό Αύγουστο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, κατά τους τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε αύξηση σε ποσοστό 44,88% των οδηγών που βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ κατά 40,42% αυξήθηκαν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκαν 677 αλκοτέστ και ελέγχθηκαν 13.448 οδηγοί. Απ' αυτούς 184 βρέθηκαν να οδηγούν μεθυσμένοι, δηλαδή το 1,37% επί των ελεγχθέντων οδηγών. Οι δε παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας εκτοξεύτηκαν το ίδιο διάστημα σε 1.400, 403 περισσότερες από τον αντίστοιχο μήνα πέρσι (997).

Οι δύο παραπάνω κατηγορίες αφορούν τις λεγόμενες επικίνδυνες παραβάσεις, δηλαδή εκείνες που ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με θάνατο ή τραυματισμό. Η δε φετινή αύξηση στις συγκεκριμένες κατηγορίες φαίνεται ότι αποδίδεται στους ενισχυμένους ελέγχους που έγιναν από πλευράς Τροχαίας, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Όσον αφορά στα τροχαία ατυχήματα, θανατηφόρα ή με τραυματισμούς, καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα μία μείωση της τάξεως του 23,4%, συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2017 (85 φέτος από 111 πέρσι). Από το σύνολο των ατυχημάτων, τρία ήταν θανατηφόρα, ένα παραπάνω από πέρσι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από