Σε ετοιμότητα θα είναι τα σχολεία της χώρας αύριο, Τρίτη, για να υποδεχθούν τους μαθητές τους. Τέρμα, λοιπόν, το διάλειμμα για μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, τα... κεφάλια μέσα.
Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480.

Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Εξάλλου, από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε' Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α' Λυκείου, τα Γαλλικά της Β' Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β' Λυκείου.

Με προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Κύπρο

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα για τους μαθητές της μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, αλλά διαφαίνεται ότι η νέα σχολική χρονιά θα κυλήσει με προβλήματα, καθώς οι εκπαιδευτικοί από τις αρχές του καλοκαιριού βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση με το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση.

Χθες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συνάντηση, προκειμένου να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Επί τάπητος τέθηκε η νέα πρόταση της κυβέρνησης, όπως διαμορφώθηκε την τελευταία εβδομάδα. Οι οργανώσεις δηλώνουν έτοιμες να υποβάλουν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση, οποιαδήποτε στιγμή τους ζητηθεί, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση. Σημειώνεται πως μεθαύριο Τετάρτη θα συνέλθουν τα διοικητικά συμβούλια τους, ώστε να αξιολογήσουν τις απαντήσεις που θα πάρουν για λήψη τελικών αποφάσεων.

Έτσι, παρατείνεται η αγωνία για χιλιάδες μαθητές αλλά και τους γονείς τους, καθώς σοβαρό είναι το ενδεχόμενο, προτού καλά-καλά αρχίσει η σχολική χρονιά να αποφασιστούν κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και απεργιακές.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, σε μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το οποίο, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν παρθεί δεν θα αναγνωστεί στα σχολεία, υποστήριξε πως απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στην εκπαίδευση, ώστε να πετύχουν οι προσπάθειες για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από