Προς θετική κατεύθυνση κινούνται οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός. Αναμένει μάλιστα την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, μιας και καταγγέλλει πως ο δικηγορικός κλάδος έρχεται αντιμέτωπος με αδικίες.

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων, Δημητρίου Βερβεσού σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων:

"Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων τόσο για την κύρια σύνταξη όσο και για την επικουρική και το εφάπαξ κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Οι εξαγγελίες αυτές αποτελούν δικαίωση τόσο των διεκδικητικών όσο και δικαστικών αγώνων του δικηγορικού σώματος. Υπενθυμίζουμε ότι στο επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί αιτήσεως ακυρώσεώς μας για την αντισυνταγματικότητα  του ν. 4387/2016.

Αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών. Τη θεωρούμε ως το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των αδικιών που υφίσταται ο κλάδος μας.

Ο ισχύων ασφαλιστικός νόμος, αναμφίβολα, επιβάρυνε δυσβάστακτα τον ελεύθερο επαγγελματία δικηγόρο και σε συνδυασμό με τις φορολογικές ρυθμίσεις, οδήγησε, επί της ουσίας, σε  δήμευση του εισοδήματός του. Η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί αναγκαιότητα για την επαγγελματική μας επιβίωση.

Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας  για την αναμόρφωση του ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας και την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας.

Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ."

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από