Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη ενόψει της 83ης ΔΕΘ και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων το απόγευμα του Σαββάτου την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάζει τη λειτουργία του μεγαλύτερου εκθεσιακού γεγονότος της χώρας, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι πρωτόγνωρα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά.

Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους, ανάμεσά τους και μέλη ειδικών υπηρεσιών, καθώς και στελέχη του FBI και της CIA, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστρατεύσει drones και ελικόπτερο. Παράλληλα, σε ετοιμότητα είναι και δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να αποτραπούν τα επεισόδια.

Η αστυνομία έχει τοποθετήσει δε, φράχτες παντού ώστε να αποτρέψει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο Βελλίδειο, με την εικόνα μιας σιδερόφρακτης Θεσσαλονίκης μα παραπέμπει στην εικόνα μιας κυβέρνησης που βρίσκεται περικυκλωμένη από τη δυσαρέσκεια και την οργή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, thessnews.gr, οι φράχτες ξεκινούν από την Νικολάου Γερμανού και το ύψος του πάρκινγκ της ΧΑΝΘ, συνεχίζουν μέσα στο πάρκο του Ξαρχάκου και φτάνουν σχεδόν μέχρι το ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Φράχτες έχουν επίσης τοποθετηθεί και γύρω γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ στη Μανώλη Ανδρόνικου θα τοποθετηθούν κλούβες της ΕΛ.ΑΣ ως ένας επιπλέον φραγμός για τους διαδηλωτές.

Ήδη, λίγο μετά τις 14:30 έχουν ξεκινήσει οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από την ΔΕΘ που πλέον είναι απροσπέλαστοι για τα ΙΧ.

Τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας αλλά και η προσπάθεια που γίνεται από κάποιους να φοβίσουν τον κόσμο για να μην κατέβει να διαδηλώσει, προβληματίζουν τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων. Ωστόσο, αναμένεται να έχουν πολύ κόσμο τόσο αυτά που γίνονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής όσο και αυτό για τη «Μακεδονία».