Το ποδήλατο του 19χρονου παραολυμπιονίκη, Νίκου Παπαγγελή, έκλεψαν άγνωστοι από παραλία στην περιοχή του Λαγονησίου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο Facebook, το ποδήλατο, το οποίο στοιχίζει πάνω από 7.000, κλάπηκε το Σάββατο, αφού οι δράστες κατάφεραν πρώτα να διαρρήξουν το αυτοκίνητο του.

Καθώς πρόκειται για ένα ειδικού σχεδιασμού ποδήλατο, που φέρει μόνο δεξί πετάλι, και δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα, οι αρχές εκτιμούν ότι στόχος των ληστών είναι είτε να το αποσυναρμολογήσει προκειμένου να αρχίσoυν να πωλούν ξεχωριστά τμήματα του, είτε να το προωθήσουν στην μαύρη αγορά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Η κλοπή του ποδηλάτου, αποτελεί μεγάλο «πλήγμα» για τον 19χρονο πρωταθλητή, μοναδικό αθλητή στην ποδηλασία με μονό πετάλι στην Ελλάδα, καθώς τον εμποδίζει να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2020, επειδή δεν είναι σε θέσει να διαθέσει εκ νέου το ποσό ώστε να αγοράσει ένα καινούριο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Star: «Για μένα αυτό το ποδήλατο είναι η ζωή μου και χωρίς αυτό δεν μπορώ να πάω στο Τόκιο.»

«Το ποδήλατο είναι άχρηστο για τους άλλους. Δεν μπορεί να μπεί αριστερό πετάλι. Κάνει μόνο για άτομα με ένα πόδι», τόνισε.

Ο παραολυμπιονίκης μάλιστα, προσφέρει αμοιβή σε όποιον τυχόν τον βοηθήσει στην ανεύρεση.