Να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην «αριστερή κανονικότητα» καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, προειδοποιώντας, ότι στην αντίθετη περίπτωση, το «πείραμα μετατόπισης στο Κέντρο θα έχει κακό τέλος».

Συγκεκριμένα με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Φίλης σχολιάζοντας την υπουργοποίηση των Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κατερίνα Παπακώστα και Μυρσίνης Ζορμπά γράφει χαρακτηριστικά: «Τέτοια πειράματα, με την εξάλειψη της αριστερής ταυτότητας, τη μετατόπιση στο Κέντρο και την επικράτηση αρχηγοκεντρικών μοντέλων, όπου επιχειρήθηκαν (πχ στην Ιταλία) είχαν κακό τέλος».

«Η χώρα βγαίνει από το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, δεν βγαίνει όμως ακόμη από την κρίση» διαμηνύει δε ο πρώην υπουργός, αποδομώντας το μεταμνημονιακό αφήγημα του πρωθυπουργού ενόψει ΔΕΘ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος κάνει λόγο για «μνημονιακές δεσμεύσεις από τις οποίες πρέπει σταδιακά και με ρήξεις να απομακρυνθούμε» και ζητεί να ανανεωθεί ο «αριστερός ριζοσπαστισμός», με ανανέωση του πολιτικού σχεδίου του κυβερνώντος κόμματος και με συμμαχίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.