Με σύμμαχο τον χαρισματικό κινητήρα βενζίνης των 0,9 λίτρων, το Clio απλά, κερδίζει πόντους τόσο στον τομέα των επιδόσεων όσο και στην οικονομία καυσίμου που είναι και το νούμερο ένα ζητούμενο.

Το Renault Clio 0.9 TCe είναι στην καρδιά των γεγονότων, και πιο συγκεκριμένα στην αφρόκρεμα των μικρών μοντέλων που προάγουν πλέον – εκτός από τις ντίζελ εκδόσεις –  τους μικρούς, τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες, με το χάρισμα των χαρισματικών επιδόσεων χωρίς να «πληγώνεται» η κατανάλωση καυσίμου. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας, οι επιδόσεις του, τόσο σε αστικό περιβάλλον, όσο και στις ανοιχτές διαδρομές εκτός πόλης. Το εν λόγω μοτέρ, των 0,9 λίτρων αποδίδει 90 ίππους, ενώ η ροπή του είναι στα 140Nm διαθέσιμο από τις 2.500 σ.α.λ..

Η πρώτη οδηγική εμπειρία με το ανανεωμένο Clio μας άφησε με θετικά σχόλια Τόσο στις εκκινήσεις, όσο και στις πιο απαιτητικές διαδρομές – με συνεχείς προσπεράσεις κ.α. – το γαλλικό μοντέλο και κυρίως ο κινητήρας του δείχνει πρόθυμος, ελαστικός και η απόκριση στο γκάζι είναι καλή – σε όλο το φάσμα του στροφομέτρου.  Μπορεί να αγγίξει σε τελική ταχύτητα τα 180χλμ/ώρα ενώ τα 0-100χλμ/ώρα ολοκληρώνονται – αν και αυτό λίγους αφορά –σε 12,2΄΄.

Μοναδική παραφωνία ο θόρυβος του τρικύλινδρου μοτέρ που κάνει αισθητή την παρουσία του μόνο στο ρελαντί, όμως, όταν επιταχύνεις, αυτόματα το επίπεδο θορύβου εξαλείφεται.  Στον τομέα της οικονομίας καυσίμου το γαλλικό μοντέλο κατανάλωνε κατά μέσο όρο 5,5 λίτρα, όταν ο κατασκευαστής δίνει μέση κατανάλωση 4,7 λίτρα/100χλμ. Οι εκπομπές CO2 είναι στα 105 γραμ./χλμ. Και αυτή η έκδοση, του Renault Clio  προσφέρει υψηλό επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, με τις αναρτήσεις να κάνουν εξαιρετική δουλειά, απορροφώντας κάθε …βιαιοπραγία της ασφάλτου. Συνοπτικά, σε κάθε τερέν, το Clio διατηρεί την άνεση, που είναι και το πολυπόθητο στοιχείο με το πλαίσιο του να κρατάει την «αυτοκυριαρχία» του ακόμη και αν πιεστεί.

Η χωρητικότητα του εσωτερικού χώρου είναι από τις καλύτερες στη κατηγορία. Τέσσερις ενήλικες φιλοξενούνται άνετα ενώ η αποθηκευτική ικανότητα του είναι στα 300 λίτρα. O εξοπλισμός περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που κανείς περιμένει από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο που έχει βαθμολογηθεί με  5 αστέρια στις δοκιμές του EuroNCAP (ESP με Hill Start Assist, αερόσακους εμπρός, πλάγιους και οροφής, σύστημα πολυμέσων R&Go, κλιματισμό, κτλ.). Η συνολική «αύρα» που αποκομίζεις και από αυτή την έκδοση του Clio είναι μόνο θετική, με την άνεση της καμπίνας, τον εξοπλισμό, την οδική συμπεριφορά και στο τέλος τον χαρισματικό κινητήρα να κερδίζουν τις εντυπώσεις.