«Ο ελληνικός λαός πρέπει να ενωθεί, οι εργάτες, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, η νεολαία, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Πρέπει όλοι αυτοί να ενωθούν και να παλέψουν ενάντια στα μέτρα που μας γονάτισαν αυτά τα χρόνια των μνημονίων, όσο και στα νέα μέτρα που έρχονται με τα μεταμνημονιακά μνημόνια, αλλά, βεβαίως και για την αποκατάσταση όλων των πληγέντων, όπως είναι οι πυροπαθαθείς στην πατρίδα μας και βεβαίως όσον αφορά τα λεγόμενα εθνικά θέματα», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σχολιάζοντας την δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας περί ενότητας του ελληνικού λαού απέναντι σε πολλούς κινδύνους.

«Διότι οι κίνδυνοι μεγαλώνουν, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δυναμώνουν και η Ελλάδα, με ευθύνη πρωταρχική της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, γίνεται σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στην ευρύτερη περιοχή που εγκυμονεί νέους κινδύνους για το λαό μας», συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας.

Από τα «Θερμοπύλεια 2018» από όπου βρέθηκε δήλωσε ότι «η παρουσία μας εδώ σήμερα θέλει να καταδείξει ότι χρειάζεται αυτός ο σπουδαίος, ιστορικός, αρχαιολογικός, τόπος αναβάθμιση και βεβαίως πρέπει να επισημάνουμε ότι εδώ βρίσκονται και πλούσιες ιαματικές πηγές, που δεν πρέπει ούτε να ιδιωτικοποιηθούν, ούτε να δοθούν είτε σε Έλληνες είτε σε ξένους επιχειρηματίες, αλλά να αξιοποιηθούν και να είναι δημόσια περιουσία, έτσι ώστε και να αναπτυχθεί και ο ιαματικός τουρισμός, μαζί με τον αρχαιολογικό κλπ, έτσι ώστε να μπορεί ο λαός μας και να θεραπεύεται, αλλά και να απολαμβάνει τις ομορφιές της πατρίδας μας»