Ένας πολιτιστικός θεσμός με μεγάλη ιστορία, διοργανώνεται για 32η συνεχή χρονιά στην πόλη του Ζωγράφου. Πρόκειται για τους πανελλήνιους θεατρικούς αγώνες ερασιτεχνικών θιάσων, μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο θέατρο, την έμπνευση, το όραμα και τη χαρά της ερασιτεχνικής δημιουργίας. Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Ζωγράφου, κάθε βράδυ στις 9, από τις 5 μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Θέατρο του δήμου.

Οι αγώνες θα περιλαμβάνουν ερασιτεχνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες και θα παρουσιάσουν το έργο τους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και επαγγελματικές θεατρικές- μουσικοχορευτικές παραγωγές, με συντελεστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια των αγώνων θα διεξαχθούν από καταξιωμένους δασκάλους, δωρεάν σεμινάρια και εργαστήρια με κεντρικό άξονα το γέλιο και την κωμωδία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων θα συλλέγονται τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του δήμου.