Στα όσα είχε αναφέρει πρόσφατα για τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει ακατάλληλο για αυτοψία στο Σαρωνικό, λόγω του προβλήματος όρασης που έχει, επανήλθε την Πέμπτη σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο «24/7», ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή χαρακτήρισε ακατάλληλο τον υπουργό Ναυτιλίας για επιτόπια αυτοψία στον Σαρωνικό λόγω προβλήματος όρασης, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι: «Θεωρούν δυστυχία την αριστεία. Θεωρούν ότι πρέπει να στείλουν έναν υπουργό που δεν βλέπει να κάνει αυτοψία. Θα βάλουμε έναν γιατρό που δεν είναι χειρουργός να χειρουργήσει; Δεν δέχομαι να αμφισβητούν την ευαισθησία μου. Θεωρώ άστοχες τις επικρίσεις που δέχθηκα. Πρέπει να έχουν ορισμένα προσόντα αυτοί που αναλαμβάνουν υπουργικά καθήκοντα. Δεν μπορεί να τα αναλαμβάνει κάποιος που δεν έχει γνώση του αντικειμένου ή δεν μπορεί να ασκήσει επιτυχώς τα καθήκοντά του. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούμε όλοι μας να τα κάνουμε. Δεν είναι μια κανονική κυβέρνηση αυτή, αυτό ήθελα να τονίσω».

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σχολίασε και τα όσα δήλωσαν στις συνεντεύξεις των κυρίων Βορίδη-Γεωργιάδη στο σταθμό, για την Αριστερά χαρακτηρίζοντας ακραίες τις συγκεκριμένες θέσεις. Ο κ. Γρηγοράκος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι ακραίες οι θέσεις Βορίδη-Γεωργιάδη. Η Αριστερά έχει να επιδείξει μεγάλο ανθρωπιστικό έργο. Ο σοσιαλδημοκρατικός χώρος που περιέχει ένα υγιές κομμάτι της Αριστεράς έχει να επιδείξει επιτεύγματα στο επίπεδο της διακυβέρνησης σε ολόκληρη την Ευρώπη».

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβλητικά και ρατσιστικά σχόλια

Σφοδρή κριτική στον βουλευτή της ΔΗΣΥ Λεωνίδα Γρηγοράκο συνεχίζει να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωσή του αναφορικά με «προσβλητικά και ρατσιστικά σχόλια» που του καταλογίζει ότι χρησιμοποίησε και σε σημερινή συνέντευξή του. Παράλληλα καταλογίζει «αφωνία» στη Φώφη Γεννηματά «παρά τις αντιδράσεις φορέων και οργανώσεων».

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «με τις σημερινές δηλώσεις του στον ρ/σ 247 ο κ. Γρηγοράκος επαναλαμβάνει τα προσβλητικά και ρατσιστικά του σχόλια, όχι μόνο εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή, αλλά και εναντίον του συνόλου των ΑμεΑ».

«Τόσος είναι ο κ. Γρηγοράκος, τέτοια λέει», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «αλγεινή εντύπωση, όμως, προκαλεί η αφωνία της κ. Φ. Γεννηματά, η οποία, παρά τις αντιδράσεις φορέων και οργανώσεων, εδώ και μέρες σιωπά».