Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στα όρια των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι από περιοχή της Ασή Γωνιάς και επεκτάθηκε προς τους οικισμούς Μαρουλά και των ορίων του χωριού της Γωνιάς.

Αυτή την ώρα σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ – ΜΠΕ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς μετέχουν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20 πυροσβέστες. Οι φλόγες έκαψαν 3 στρέμματα δασικής και πέντε αγροτικής έκτασης, χωρίς να υπάρξει απειλή για κατοικημένη περιοχή.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, καθώς σε συνεχή ετοιμότητα είναι οι πυροσβεστικοί σταθμοί σε όλη την Κρήτη, αλλά και λόγω της συνεχούς ενημέρωσης για την επικινδυνότητα από πλευράς της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την ΕΜΥ.

Προετοιμάζεται η Περιφέρεια Κρήτης για φθινόπωρο και χειμώνα σε θέματα που αφορούν στην Πολιτική Προστασία

Στο μεταξύ την ερχόμενη Τρίτη 28.08.2018 στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με θέμα: «Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων 2018-2019».

Λόγω και των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν φέτος περιοχές της χώρας, έχει κινητοποιηθεί το σύνολο των αυτοδιοικητικών υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης με στόχο τον προγραμματισμό και εφαρμογή των μοντέλων συνεργασίας με την πυροσβεστική, το λιμενικό και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ετοιμότητα που θα αφορά στη νέα περίοδο από το φθινόπωρο του 2018 έως και τις αρχές του καλοκαιριού 2019.