Η Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα, γνωστή στο ελληνικό κοινό ως Αρλέτα, άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 Αυγούστου του 2018, μετά από πολύμηνη νοσηλεία στην εντατική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος που υπέστη.

Η τραγουδίστρια, γεννημένη στην Αθήνα ξεκίνησε την καριέρα της στη δισκογραφία τη δεκαετία του 1960 ενώ στα πρώτα της βήματα στη μουσική στάθηκε στο πλευρό γνωστών συνθετών όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης. Η παρουσία της στην ελληνική μουσική σκηνή συνδέθηκε άρρηκτα με το Νέο Κύμα και τις μπουάτ της εποχής.

Η δισκογραφία ξεκίνησε για την Αρλέτα το 1981 όταν ξεκίνησε να ηχογραφεί τον πρώτο της δίσκο με δικό της υλικό, ενώ λίγα χρόνια αργότερα το 1984 και το 1985 έγινε σάλος με τις επιτυχίες που έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Καρέζη στους δίσκους της «Περίπου» και «Τσάι Γιασεμιού».

Χάρισε στην ελληνική δισκογραφία μοναδικές επιτυχίες που όλοι λάτρεψαν όπως τα τραγούδια: «Η Σερενάτα», «Μια φορά θυμάμαι», «Τα μικρά παιδιά», «Ο λύκος», «Τσάι Γιασεμιού», «Τα ήσυχα βράδια», «Μπαρ το ναυάγιο» και πολλά ακόμη.

https://www.youtube.com/watch?v=E7fnsJm9v9A

Η καλλιτεχνική της ανησυχία δεν αρκέστηκε μόνο στη μουσική και το τραγούδι, αφού η ίδια εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο «Από πού πάνε για την Άνοιξη», το οποίο περιείχε κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της.

Στις 27 Σεπτεμβρίου μάλιστα μια μεγάλη γιορτή, με τίτλο «Ακόμα κι αν φύγεις», θα στηθεί στο Ηρώδειο, όπου γνωστοί καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή για να τιμήσουν με το δικό τους τρόπο την αγαπημένη τους φίλη, την Αρλέτα.