Κλείνει – εκτός απροόπτου – μέχρι το τέλος ο κύκλος της εισαγγελικής έρευνας για τις φωτιές της 23ης Ιουλίου 2018, στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος διενεργεί προσωπικά την προκαταρκτική εξέταση μαζί με τη συνάδελφό του, εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γκεσούλη αναμένεται να ολοκληρώσει την εξέταση των βασικών μαρτύρων που προέρχονται από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους, περιφέρεια, πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ, τροχαία, λιμενικό ).

Σήμερα Τρίτη, μάλιστα έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και ο επίσημος κατάλογος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα ονόματα και τα στοιχεία των θυμάτων της πυρκαγιάς. Έτσι, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανοίξει ένας δεύτερος κύκλος μαρτύρων. Αυτή τη φορά πρόκειται για τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι θα καλούνται και θα εξετάζονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να καταθέτουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους. Παράλληλα έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί από αρμόδιους φορείς, όπως είναι η αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μόλις οι δύο εισαγγελείς ολοκληρώσουν την πολυεπίπεδη έρευνά τους θα είναι σε θέση να προχωρήσουν στο επόμενο και πλέον σημαντικό βήμα που είναι η αποτίμηση του συνόλου των αποδεικtικών στοιχείων και η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.