Τα οικολογικά αυτοκίνητα έχουν μέλλον. Τα υβριδικά επεκτείνονται με εξαιρετικούς ρυθμούς, τα ηλεκτρικά πατάνε πόδι με ακόμη περισσότερα μοντέλα έως τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε, τα μοντέλα υδρογόνου θα δείξουν τα δόντια τους πιθανόν την επόμενη δεκαετία ενώ το 2019 θα δούμε και το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο. Το όνομα του ηλιακού μοντέλου είναι Sion. Το παρθενικό μοντέλο θα συλλέγει σε ηλιακά πάνελ την ενέργεια, θα μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό και θα χρησιμοποιείται για την κίνηση του.

Θα κατασκευάζεται από την Sono. Μια μικρή αλλά τολμηρή εταιρεία η οποία κατάφερε να σταθεί στα πόδια της μετά από πλειάδα χορηγιών. Έχει έδρα τη Γερμανία και ο αισιόδοξος ιδιοκτήτης, ο Λόριν Χάν είναι 22 ετών! Η ιδέα κατασκευής ενός ηλιακού μοντέλου πήρε σάρκα και οστά.  Πριν από λίγες ημέρες έδωσαν και τις πρώτες πληροφορίες για το νέο του μοντέλο. Το Sono Sion είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, και διαθέτει στο αμάξωμα του 330 φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Όπως αναφέρει η γερμανική εταιρεία η συστάδα φωτοβολταϊκών θα χαρίζει στο μικρό Sion αυτονομία 30 χιλιομέτρων. Πάντως, θα υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης από οικιακό ρεύμα, η οποία επεκτείνει την αυτονομία στα 160 χιλιόμετρα.  Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, μια την αστική – που ονομάζεται Urban – με μια μικρή μπαταρία 14.4 kWh ενώ θα υπάρχει και η ισχυρότερη, η Extender, που θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία. Εξίσου σημαντικό ότι το νέο μοντέλο θα έχει χώρους πολυμορφικού. Θα διαθέτει χώρους έξι θέσεων, τρεις εμπρός και τρεις στην πίσω σειρά. Θα κοστίζει από 16.000 ευρώ ενώ η τελική τιμή διαμορφώνεται με βάση την μπαταρία που θα επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής.