Μια είδηση που ίσως δεν έτυχε της προσοχής αρκετών ήταν το πρόσφατο στόρι με τον Κώστα Τσάνα και την ΕΠΟ. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο συνεργάτης του Μίχαελ Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας αποτελεί παρελθόν. Να πρόκειται για περικοπές; Να έχουμε αλλαγή πλάνων από τους αρμοδίους; Οπως και να ‘χει, μια ιστορία τελειώνει, και αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό. Ασχημο γίνεται όταν δεν τηρούνται τα προσχήματα και γενικότερα οι καλοί τρόποι λειτουργίας.

Ιδού πώς έχει το θέμα: εδώ και μήνες ήταν γνωστό ότι ο Τσάνας θα συνέχιζε κανονικά στο πόστο του. Αλλωστε, οι εισηγήσεις όλων ήταν θετικές, υπό την έννοια ότι δεν θα έπρεπε να υποστεί κάποια ρωγμή το οικοδόμημα, ενώ και ο γερμανός προπονητής ήθελε τον έλληνα τεχνικό δίπλα του. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι ο Τσάνας εργαζόταν εδώ και περίπου μια δεκαετία στην Ομοσπονδία, πρόσφερε και ως κόουτς των μικρών εθνικών ομάδων, έφερε διακρίσεις, ενώ πέρασε και από το πόστο του πρώτου προπονητή. Τι πήγε, λοιπόν, στραβά; Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι καραμπόλες ήταν αρκετές και έπεσε θύμα εσωτερικών τριβών! Το ενδιαφέρον εδώ είναι το ακόλουθο: ο Τσάνας ετοίμαζε ταξίδι προκειμένου να παρακολουθήσει διά ζώσης παιχνίδια ελληνικών ομάδων και μάλλον έμεινε με τα εισιτήρια στο χέρι! Μα, κανείς να μην τον ενημερώσει; Κάπου εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα και οι απορίες. Γιατί το σωστό θα ήταν να του πουν την απόφασή τους, που σίγουρα θα ήταν σεβαστή. Μη λησμονούμε ότι τα περισσότερα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους. Ισως ορισμένοι να έκριναν πως αυτός του Κώστα Τσάνα στην εθνική ομάδα να έχει κλείσει, ίσως πάλι να έχουν έτοιμο νέο πλάνο προκειμένου να φτιάξουν άλλους φακέλους για ποδοσφαιριστές και ομάδες.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις αυτό που μετρά είναι το καλό ξεκαθάρισμα. Με σωστούς όρους. Και δεν μιλάμε για τις οικονομικές συναλλαγές. Αλλά για το πότε φτάνουμε σε ένα διαζύγιο. Γιατί όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, τώρα ο κόουτς μένει χωρίς εναλλακτικό πλάνο, με τους πάγκους των περισσοτέρων ομάδων να έχουν καπαρωθεί και άρα με τις επιλογές του εξαιρετικά περιορισμένες. Μιλάμε για επαγγελματία. Αν είχε από νωρίς γνώση της διαφορετικής αντίληψης ή σκέψης της Ομοσπονδίας, μάλλον θα είχε κάνει τα σχέδιά του και θα φρόντιζε την επόμενη ημέρα. Ολα ήρθαν κάπως απότομα για όλους. Αιφνιδιαστικά. Χωρίς λόγο. Και προφανώς άδικα, άγαρμπα, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι αυτή η κατάληξη όταν αναφερόμαστε σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας.